Política

Govern, ajuntaments i la Junta Electoral reactiven els tràmits per fer les eleccions al Parlament el 14F

Ràdio Banyoles

Dimecres 20 de gener · 11:07

La decisió del TSJC deixa en suspens el canvi de data i els ajuntaments s’afanyen a fer el sorteig de meses.

La decisió del Tribunal Superior de Justícia (TSJC) de suspendre cautelarment el decret del Govern de canviar la data de les eleccions ha fet que s’hagin reactivat tots els mecanismes perquè les votacions es puguin celebrar el 14 de febrer.

Tot i que cap decisió és ferma, ara, el govern i la Junta Electoral han reprès els tràmits que van quedar aturats diumenge amb la intenció de la Generalitat de passar els comicis al 30 de maig. Els ajuntaments han hagut de convocar plens extraordinaris per escollir les meses electorals abans de divendres i, si el calendari segueix tots els passos, abans del dia 23 de gener s’haurà de comunicar l’elecció dels membres als qui els hagi tocat.

Els ajuntaments també han d’avançar en la preparació dels col·legis electorals, que en aquesta ocasió estaven previstos en espais més grans que els habituals per poder complir la normativa de distància per la pandèmia de Covid-19 i evitar aglomeracions. També es reactiva el vot per correu, amb termini per demanar-lo fins al 5 de febrer, així com el vot exterior.

Possibles al·legacions

La Generalitat i la Fiscalia poden presentar al·legacions fins aquest dijous i després del Tribunal estudiarà els recursos i prendrà una decisió definitiva. La intenció és decidir i comunicar la data de les eleccions aquesta mateixa setmana.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text