Economia

Banyoles

Gourmet Natural Foods i Embotits Sarquella inverteixen 2,2 MEUR en una nova planta a Cornellà del Terri

Ràdio Banyoles

Dilluns 20 de juny · 14:36

Situada al polígon de Pont-Xetmar, ocupa 1.700 metres quadrats i es destinarà a elaborar productes vegetals, a més d’acollir una part de logística.

L’empresa Gourmet Natural Foods, la línia de productes vegetals de l’empresa banyolina Embotits Sarquella, va inaugurar divendres una nova planta per a l’elaboració i distribució de productes vegetals a Cornellà del Terri. Les noves instal·lacions, situades al polígon industrial de Pont-Xetmar, han suposat una inversió de 2,2 milions d’euros.

Gourmet Natural Foods, impulsada per Embotits Sarquella l’any 2018, es va crear per oferir al mercat una línia de productes 100% vegetals tant per a la gran distribució com per als sectors del vending i de l’hostaleria. Actualment, Gourmet Natural Foods compta amb diferents línies de producció amb patés i cremes vegetals, sota la marca ‘De l’hort’, i també d’hamburgueses vegetals.

El conseller delegat d’Embotits Sarquella i de Gourmet Natural Foods, Rafel Sarquella, ha explicat que les instal·lacions actuals de Banyoles no els permetien seguir creixent, i per això han construït aquesta nova nau, que en una primera fase ha de permetre créixer i exportar més.

Operativa a partir del juliol

La nova nau compta amb 500 metres quadrats que es destinaran a obrador per a productes vegetals i per a nous productes. També disposa de 1.200 metres quadrats que seran per a magatzem i per a l’expedició polivalent tant per a Gourmet Natural Foods com per a Embotits Sarquella. La previsió és que la planta comenci a ser operativa a partir del juliol, amb la creació de cinc nous llocs de treball directes a la línia de vegetals.

Acte presidit pel conseller Giró

L’acte d’inauguració, que es va fer divendres a la tarda, va estar presidit pel conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat, Jaume Giró, que va destacar la qualitat i trajectòria d’una empresa familiar arrelada al territori i amb prospecció. En aquest sentit, assegura que “és una bona notícia que les empreses catalanes creixin i inverteixin, contribuint a la prosperitat del país".

Més de 80 anys d’experiència en la indústria càrnia

Embotits Sarquella és una empresa familiar dedicada a l’elaboració d’embotits cuits amb una experiència de més de 80 anys en la indústria càrnia. Actualment, treballa a l’empresa la cinquena generació de la família, compta amb una plantilla de més de 40 treballadors i va tancar el 2021 amb una facturació de 13,5 milions d’euros. A més de Catalunya i l’estat espanyol, Sarquella ven els seus productes a una vintena de països entre els quals s’inclouen Dinamarca, Romania, Polònia o el Líban.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text