Música

Cornellà del Terri

Germà Negre, Pep Gimeno Botifarra, Lo Barber i Carles Belda, i Betzuca, protagonistes del tercer Hostal Càntut

Ràdio Banyoles

Divendres 13 de maig · 14:01

Els sopars per cantar seran del 6 al 15 de juliol al restaurant Can Selvatà de Cornellà del Terri i les entrades es poden comprar des d’aquest divendres al migdia a www.cantut.cat.
F: Hostal Càntut
F: Hostal Càntut

L’Hostal Càntut proposa pel mes de juliol sis sopars per cantar, amb artistes vinculats a la música de tradició oral que, fugint del seu format habitual, oferiran actuacions en acústic combinant peces populars i tradicionals amb el seu propi repertori. Els coorganitzadors de la proposta, el grup banyolí Germà Negre, hi seran presents un any més amb dos concerts (els dies 7 i 14 de juliol), però també hi actuaran Pep Gimeno Botifarra (15 de juliol), Betzuca (13 de juliol) i Lo Barber i Carles Belda, que el 6 de juliol donaran el tret de sortida a la tercera edició amb un duet creat expressament per a l’ocasió.

El membre de Germà Negre i coorganitzador de l’Hostal Càntut, Adrià Dilmé, ha desgranat la programació d’enguany i ha explicat que Lo Barber és un referent de la música popular algueresa i catalana. Des de la seva barberia situada al centre històric d’Alguer, s’ha fet un nom gràcies a la seva particular afició de cantar mentre afaita i talla cabells.

Un any més, els millors cantadors del territori es reuniran al Sopar de cantadors i cantadores (divendres 8 de juliol) per reviure l’essència de les trobades en hostals i tavernes, i compartir el repertori tal com es feia abans, sense vergonya i amb molta diversió. La proposta estarà dinamitzada per la professora i cantant Gemma Pla, membre fundadora del grup de polifonies vocals De Calaix.

L’Hostal Càntut és una de les propostes en el marc del projecte Càntut. Cançons de tradició oral, impulsat pel banyolí Albert Massip. L’objectiu és recuperar la vella pràctica de cantar en comunitat en hostals i tavernes, cosa que s’ha assolit amb èxit en les dues primeres edicions, exhaurint ràpidament les localitats. Aquesta tercera edició serà la primera sense restriccions per la situació de pandèmia.

F: Hostal Càntut
F: Hostal Càntut

Sopar a Can Selvatà

Tots els sopars per cantar tindran lloc a 2/4 de 9 del vespre a la terrassa del Restaurant Can Selvatà de Cornellà del Terri. El preu és de 28 € i inclou el sopar. Pel que fa al menú, n’hi haurà dos de diferents, segons el dia: pa amb tomata i embotits artesans, amanida de l’hort, botifarra amb mongetes, o bé graellada de verdures amb tapa de pernil ibèric, i cueta de rap amb guarnició. En ambdós casos, de postres hi haurà crema de Cal Flequer, i per beure, vi de la bota, cafè i ratafia Russet. L’aforament és limitat i les entrades per assistir-hi s'han posat a la venda aquest divendres a www.cantut.cat.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text