Medi ambient

Pla de l'Estany

Gairebé 300 vespes capturades en la campanya ‘Caça la vespa asiàtica’, que s’amplia fins al 15 de maig

Ràdio Banyoles

Dimecres 21 d’abril · 14:05

La iniciativa del Consell Comarcal del Pla de l’Estany es basa en la complicitat ciutadana i té com a objectiu fer una radiografia de l’espècie a la comarca per aconseguir reduir-ne la població.
F: www.instamaps.cat
F: www.instamaps.cat

La campanya ‘Caça la vespa asiàtica’, que el Consell del Pla de l’Estany va engegar a finals de febrer, s’havia d’acabar aquest divendres, però finalment s’allargarà fins al 15 de maig. El Consell ha decidit prorrogar la iniciativa perquè les temperatures per sota la mitjana registrades les darreres setmanes han fet endarrerir el cicle biològic de les vespes, que han sortit a fer els nius més tard del que sol ser habitual.

La campanya busca la complicitat de la ciutadania per localitzar nius i col·locar trampes casolanes a diferents punts de la comarca per eliminar-ne el màxim nombre d’exemplars. Es demana a les persones que participin en la campanya que accedeixin al web comarcal i omplin els formularis per registrar les dades. En data d’avui, segons el mapa del Consell, s’han capturat 284 vespes velutines a diferents punts del Pla de l’Estany.

L’objectiu de la campanya és poder disposar d’una radiografia de l’espècie a la comarca per dissenyar estratègies de cara als pròxims anys i veure on s’ha detectat una major presència d’aquesta vespa invasora. Ho explica el conseller de Promoció Territorial del Consell Comarcal i alcalde de Sant Miquel, Oriol Serrà.

El Consell Comarcal continua sol·licitant la implicació de la ciutadania per construir trampes casolanes per caçar la vespa asiàtica abans que finalitzi la campanya. Hi haurà temps per retirar les trampes fins al pròxim 15 de maig, ja que es demana que un cop finalitzi la campanya es retirin els artefactes casolans per evitar embrutar els boscos amb plàstics.

Paral·lelament, també s’ha organitzat un concurs de fotografies a través d’Instagram, la participació en el qual es va tancar el passat 18 d’abril. Els participants optaven a un lot de productes de la comarca.

Es pot consultar tota la informació de la campanya i omplir els formularis de seguiment a la web del Consell Comarcal del Pla de l’Estany.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text