Municipal

Fontcoberta

Francesc Xavier Cros (ERC), Dolors Bustins (Junts) i Johnny Rubio (Més Fontcoberta) es disputen l’alcaldia de Fontcoberta

Ràdio Banyoles

Dimarts 23 de maig · 14:08

La xarxa d’aigua, la zona esportiva, la transició energètica, i millorar la via pública i la recollida de residus són alguns dels projectes que volen impulsar els tres candidats.

Fransesc Xavier Cros (ERC - AMpFV-AM) agafa el relleu a Joan Estarriola, qui ha sigut l’alcalde de Fontcoberta els últims quatre mandats, i opta a liderar el municipi després de les municipals del 28M. Cros, qui fa setze anys que és regidor al consistori, vol obtenir el cinquè mandat dels republicans amb una llista completament renovada. Per la seva banda, Dolors Bustins es presenta per segona vegada a l’alcaldia per Junts - Fontcoberta i Vilavenut (CM) amb una llista que combina persones que en formaven part amb incorporacions joves. Finalment, Johnny Rubio és l’alcaldable de Més Fontcoberta, l’única llista independent sense vinculació a sigles polítiques que es presenta a la comarca i que la configuren veïns i veïnes del poble.

Balanç dels últims quatre mandats i nous projectes

ERC, al govern els últims 16 anys, destaca que s’ha desencallat la zona industrial i això permetrà impulsar projectes que tenien previstos. Els reptes que encara el partit en el pròxim mandat són el trasllat de la piscina i, al seu lloc, instal·lar-hi un Centre Cívic per acollir-hi diverses activitats; construir habitatges per gent gran amb zones compartides; acabar de treballar amb el sistema de recollida de residus i construir una mini deixalleria i una àrea d’aportació a la zona industrial; arreglar les zones rurals del poble; treballar per al transport a demanda; la xarxa d’aigua i desenvolupar les comunitats energètiques. El cap de llista d’ERC, Francesc Xavier Cros, assegura que pel que fa a la zona esportiva, el projecte està definit, però s’acabarà de concretar amb la participació ciutadana.

Els reptes de Junts

Junts se centra en el tema de neteja i de manteniment del poble; reconsiderar la zona esportiva i fer-la més espaiada; construir una coberta per poder celebrar actes tot i la pluja; crear una comunitat energètica per alimentar tots els edificis municipals que es pugui ampliar als veïns; i continuar millorant el sistema de recollida de residus. L’alcaldable, Dolors Bustins, constata que el municipi ha crescut i pot créixer molts els pròxims anys i que els projectes són un atractiu perquè més gent vingui a viure al poble.

Més Fontcoberta

Johnny Rubio és el cap de llista de Més Fontcoberta, un grup d’electors que no està vinculat a cap ideologia de partit polític que va néixer arran de la notícia que Joan Estarriola no continuaria i preveient que era l’hora del canvi. Volen millorar la via pública i el manteniment del poble; instal·lar càmeres amb lectures de matrícules als accessos; crear una escola esportiva; millorar el sistema de recollida de residus; crear les comunitats energètiques; arreglar la piscina municipal en lloc de traslladar-la i destinar els diners a construir un camp de futbol nou amb gespa artificial. Rubio detalla que això permetria crear un carrer que donés sortida a la plaça de l’escola.

Actualment, ERC té la majoria de regidors a l’Ajuntament amb 6, mentre que Junts en té 3. Més Fontcoberta es presenta per primer cop i de moment no té representació al consistori.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text