Municipal

Porqueres

Francesc Castañer (IdP) i Susanna Bazan (Junts) es tornen a presentar a Porqueres amb Brahim Chahbouni (PSC) com a novetat

Ràdio Banyoles

Dijous 25 de maig · 14:29

La urbanització del Puig Surís, la recollida de residus, l’habitatge o la mobilitat seran alguns dels reptes a afrontar el pròxim mandat.

Porqueres arriba a aquest 28 de maig amb els mateixos alcaldables que fa 4 anys, però amb una nova llista del PSC. D’una banda, Francesc Castañer (Independents per Porqueres) es presenta a la reelecció després de 8 anys a l’alcaldia i 16 de govern del partit amb una llista en la línia de l’últim mandat i un parell de cares noves. També seran les terceres eleccions per Susanna Bazán (Junts) que ha estat els dos últims mandats a l’oposició i es presenta, enguany, també amb una llista continuista amb algunes noves incorporacions. Com a novetat, el PSC també presenta llista a Porqueres amb el banyolí Brahim Chahbouni al capdavant i amb poc vincle de la resta de membres amb el municipi.

IdP vol lligar la trama urbana

El candidat per IdP ha explicat a aquesta emissora que Porqueres està bé de salut, ja que cobreixen les necessitats d’un municipi de 5.000 habitants sense tenir-los. Castañer, ha explicat que una de les prioritats que porten en el seu programa és la d’“acabar el municipi”. És a dir, desenvolupar els sectors urbanístics per lligar la trama urbana i que actualment dificulten la mobilitat. També volen crear habitatge protegit, fer arribar l’aigua fins a Pujarnol, desencallar la urbanització de Puig Surís, ampliar l’oferta a la zona esportiva i millorar la gestió del residu verd, entre altres propostes.

Junts per Porqueres vol més transparència

Bazán ha sigut crítica amb l’actual govern sobretot en la gestió econòmica i la transparència i ha explicat que es presenten, tot i la poca esperança de governar, perquè un govern sense oposició pot ser perillós. Al seu programa electoral, Junts per Porqueres porta promoure la construcció d’habitatge de protecció oficial, millorar el sistema de recollida de residus, fer créixer el centre d’atenció primària, potenciar les energies renovables i les comunitats energètiques o l’elaboració de pressupostos i processos participatius, entre altres.

PSC, l'opció socialista

Per la seva banda, Brahim Chahbouni ha explicat que des del grup socialista s’han marcat quatre punts importants: un pla d’energies verdes, basat en posar plaques solars perquè els equipaments municipals s’autogestionin l’energia, un pla de salut mental que s'implementaria bàsicament a les escoles, un pla social que voldria abaixar els impostos a famílies nombroses o crear habitatge social, entre altres, i un pla d’atenció ciutadana que vol obrir l’ajuntament a la població i millorant-ne l’atenció a les persones. Chahbouni també ha explicat que tot i no haver-hi hagut mai l’opció socialista a les eleccions municipals a Porqueres, el grup sempre ha tingut votants a les autonòmiques i les estatals. Per aquest motiu, creuen que arribaran a l’ajuntament i podran representar a totes aquestes persones al plenari.

Actualment, l’ajuntament de Porqueres està governat per majoria absoluta amb 9 regidors pel grup d’Independents de Porqueres. Junts per Porqueres està a l’oposició amb 2 regidors i el PSC, es presenta per primera vegada aquest 2023.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text