Cultura

Fontcoberta

Fontcoberta acollirà el mes de juliol el Vadart, un nou festival que combinarà art, música i poesia

Ràdio Banyoles

Dimecres 28 d’abril · 14:40

Andrea Motis, Júlia Irvine, Enric Casasses amb Don Simón i Telefunken i Birch són els reclams d’una iniciativa que convida a l’espectador a submergir-se en les propostes multidisciplinars.

El 24 de juliol Fontcoberta acollirà la primera edició del festival Vadart, una nova proposta multidisciplinària que impulsen l'Art en Brut Gallery de Banyoles i dues entitats culturals vinculades a la música i les arts, amb el suport de l’Ajuntament de Fontcoberta.

La jornada d’arts multidisciplinars inclourà una exposició, música, poesia, xerrades sobre el clima i diverses propostes paral·leles. Arrencarà amb una mostra d’artistes del Pla de l’Estany, que es podrà veure durant tot el mes de juliol a la galeria Art en Brut de Banyoles i la resta de propostes es concentraran el dia 24 a la zona esportiva de Melianta, a Fontcoberta.

El programador del festival i responsable d’Art en Brut, Jaume Massaguer, ha explicat que la proposta neix per cobrir una mancança cultural a la comarca amb l’objectiu que l’espectador se submergeixi en les diferents propostes que coincidiran a la cita.

El festival Vadart tindrà un escenari principal amb la programació de música, que abraça el jazz, el pop, el folk i les intervencions experimentals de música electrònica. Andrea Motis serà el principal reclam en l’àmbit musical. També hi actuaran Enric Casasses i Don Simón i Telefunken, Birch i la jove cantant de pop banyolina Júlia Irvine. L’entrada pels concerts valdrà 20 euros.

La jornada inclourà concerts, un concurs de pintura ràpida, i lectures poètiques. Al migdia arrencarà el concurs de pintura ràpida per artistes locals. A més, hi haurà xerrades de divulgació i preservació del territori. Entre les dotze del migdia i les quatre de la tarda hi haurà espectacles improvisats a l'escenari Happening. El festival fa una crida a la participació perquè qualsevol autor pugui fer la presentació de la seva proposta de poesia, dansa, música experimental o circ.

I a l’escenari off hi haurà l'espectacle Contra les cordes, un homenatge de Gemma Tona (veu) i Míriam Franch (guitarra) a la poeta Anna Dodas; i Pau Morales presentarà la seva Acció pictòrica en què fusiona música i pintura.

El festival es farà, en principi, entre les sis de la tarda i les deu de la nit, tot i que l’organització espera que les restriccions per la pandèmia permetin reprogramar les actuacions per més tard. Els promotors no descarten ampliar més nits de concerts i incloure més artistes confirmats. L'aforament és de 350 localitats, la meitat de la capacitat real de l'espai per complir amb les restriccions sanitàries. Durant el festival hi haurà servei de bar i food trucks. Es pot trobar tota la informació i comprar les entrades al web www.vadartfestival.com.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text