Solidaritat

Banyoles

Fem la Volta arriba aquest cap de setmana a la seva 5a edició amb més d’un miler de dorsals venuts

Ràdio Banyoles

Dilluns 19 de setembre 2022 · 13:09

Els fons recaptats en les edicions anteriors han servit per engegar un nou espai de l’Hospital Santa Caterina dedicat a l’acompanyament de pacients i familiars.

La família Torres ha tirat endavant una nova edició de la cursa ‘Fem la volta’, que arriba aquest cap de setmana a Banyoles amb més d’un miler de dorsals venuts. La iniciativa busca recaptar fons per a la Fundació Esclerosi Múltiple, a través d’una marxa solidària a l’Estany. A més aquest any també hi haurà activitats complementàries com una sessió de ioga, un espectacle de titelles i concerts, entre d’altres.

Les impulsores de la iniciativa són la banyolina Mercè Torres, diagnosticada el 2017 amb esclerosi múltiple, i la seva germana Trini. A la roda de premsa de presentació de la nova jornada solidària han explicat que busquen visibilitzar la malaltia i divulgar la seva història.

En la cinquena edició, apadrinada per Quim Masferrer, s'ha editat una revista i camisetes amb el logotip, dissenyat amb el suport de l’artista banyolí Jaume Geli, que serà la imatge de la iniciativa d'ara endavant.

La força del moviment

El regidor d’Esports, Jordi Congost, destaca que la cita s’hagi fet durant cinc anys consecutius, tot i la pandèmia, i en ressalta la força del moviment per visibilitzar l’esclerosi múltiple.

La programació arrencarà dissabte a les 9 h del matí amb la inauguració de la marxa. A les 10 h es farà una sessió de ioga dirigida pel Centre Tròbat Banyoles, a més de la marxa nòrdica i tot seguit es farà la volta a l’Estany i s’acabarà amb uns exercicis d’estiraments. A les 16.30 h tindrà lloc l’espectacle infantil de titelles amb Els Pànids. A les 17 h xocolatada amb melindros i a les 19 h concert amb Waltrapa i The Cashmakers.

900 persones a les comarques gironines

91 persones de cada 100 mil tenen esclerosi múltiple a Catalunya. A les comarques de Girona, n’hi ha unes 900. La Fundació Esclerosi Múltiple es dedica precisament a fer-los acompanyament a ells i a les seves famílies. Gràcies als fons recaptats en les edicions anteriors al Fem la volta, s’obrirà un nou espai per donar cobertura a la província. N’ha parlat a la roda de premsa, la responsable de comunicació de la fundació, Montse Prats.

El nou espai dependrà de l’Hospital Santa Caterina, però estarà situat al carrer Pau Casals de Salt. La previsió que fa la fundació és que un cop acabades les obres d’adequació es puguin començar les activitats.

La volta es podrà començar a fer a qualsevol hora entre les 9 h del matí i les 9 h del vespre el dissabte i de 9 h a 14 h el diumenge. Totes les activitats són gratuïtes amb el dorsal solidari, que es pot aconseguir a la web www.curses.cat.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text