Banyoles

Esther Guerrero ha estat 5a a la final de l’Europeu en pista coberta

Ràdio Banyoles

Dilluns 8 de març 2021 · 13:25

La banyolina va atacar i es veia prop de la medalla en la prova de 1.500 m, però en l’última volta la van superar fins a quatre rivals.
F: RFEA
F: RFEA

Desencís per la banyolina Esther Guerrero que, tot i quedar 5a d’Europa, no ha pogut aconseguir l’objectiu de penjar-se una medalla. L’atleta va disputar dissabte la final de 1.500 metres després de classificar-se còmodament divendres. La final va ser una cursa molt tàctica i lenta, amb el grup molt compacte i que podia afavorir les característiques de la banyolina. Quan faltaven uns 400 metres la banyolina va fer un canvi de ritme molt fort que va estirar el grup i semblava distanciar-se de les rivals. Però en l’última volta la belga Vanderelst la va superar i es va dirigir en solitari cap a l’or. Quan semblava que Guerrero podia tenir opcions de podi, als últims metres va notar el desgast de l’atac i es va quedar sense energia. Finalment la van superar la britànica Archer, l’alemanya Klein i la subcampiona d’Espanya, Marta Pérez.

El resultat final va ser un cop anímic per Esther Guerrero, que aspirava a fer un pas endavant i aconseguir la seva primera medalla en un europeu. L’atleta ha reconegut que era una bona oportunitat perquè arribava en molt bon estat de forma i amb molt bones sensacions. I ha explicat que l’atac buscava guanyar la medalla d’or perquè es veia amb forces però el risc era quedar-se sense el podi.

Per tot això assegura una temporada a l’aire lliure “molt emocionant”, amb els Jocs Olímpics de Tòquio a l’horitzó.

Reconeix que les sensacions són agredolces perquè la medalla va quedar molt a prop, però es queda amb la bona evolució i el fet de competir per les primeres posicions en les competicions internacionals més destacades.