Atletisme

Banyoles

Esther Guerrero acaba la temporada baixant per primera vegada dels 2 minuts en la prova dels 800 m

Ràdio Banyoles

Dimarts 29 de setembre 2020 · 13:19

La banyolina va ser segona a Doha i és la tercera atleta estatal de la història que baixa del límit dels dos minuts.

 

 

Esther Guerrero ha tancat la temporada amb una nova exhibició i un nou registre històric. La prova de la Diamond League a Doha ha servit per acabar una temporada atípica però plena de magnífics resultats i bones sensacions per la banyolina. Guerrero va córrer els 800 metres en 1:59.22, entrant en segona posició per darrere la keniana Faith Kipyegon.

 

És la seva millor marca personal, rebaixant en més d’un segon l’anterior registre, aconseguint el rècord català i entrant de ple en l’elit mundial. De fet, Guerrero és la tercera espanyola de tots els temps que trenca el sostre dels 2 minuts en la distància, només per darrere de Maite Zuñiga (1:57.45 del 1988) i Mayte Martínez (1:58.60 del 2000).

 

Guerrero ha recordat que feia quatre anys que buscava baixar dels 2 minuts en la distància i destaca la bona feina i els bons resultats de la temporada.

 

2020, el millor any

 

I és que el 2020 ha acabat essent el millor any d’Esther Guerrero. La banyolina tanca la temporada amb marca personal en 800 i 1.500 m, doblet al campionat d'Espanya i el segon lloc de Doha. L’atleta descansarà uns dies però aviat tornarà als entrenaments per preparar la temporada 2021 que, si la situació de pandèmia ho permet, tindrà un calendari internacional molt atapeït, amb l’horitzó dels Jocs de Tòquio 2021 com a màxim objectiu.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text