Habitatge

Esponellà

Esponellà habilita Ca la Mestra de Vilert i obre un concurs per llogar-la a una família jove amb fills

Ràdio Banyoles

Dijous 22 de juliol · 13:37

L’ajuntament ha aprovat les bases per donar un ús social a l’equipament i que alguna família amb nens en edat escolar pugui instal·lar-se al poble.

Esponellà destinarà una casa de propietat municipal del nucli de Vilert a habitatge social de lloguer per a alguna família amb fills d’edat escolar. El ple de l’ajuntament ha aprovat aquesta setmana les bases reguladores que han de regir el procés d’adjudicació de l’habitatge, anomenat ‘Ca la Mestra', en règim de lloguer per 400 euros al mes.

Tot i que ja havia estat llogada al seu moment, fins ara estava definit com a equipament educatiu, però s’ha modificat la qualificació perquè pugui ser considerat habitatge social públic. L’alcalde, David Juan, ha explicat que les bases estan pensades per buscar una família jove amb fills en edat escolar per oferir una alternativa d’habitatge i ajudar a dinamitzar el poble.

Requisits

Les bases es publicaran els pròxims dies i durant dos mesos es recolliran les sol·licituds per poder ser els nous llogaters. Hi pot optar qualsevol família nouvinguda perquè no es valorarà cap lligam previ amb el municipi i els requisits bàsics són els següents: els sol·licitants han de tenir entre 20 i 45 anys, amb més punts per als més joves; els fills menors de 5 anys també donen més punts; i també s’estableix un llindar econòmic que requereix no tenir cap habitatge en propietat i acreditar uns ingressos bruts familiars anuals de com a mínim 1,5 vegades l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya 2021 (IRSC). La casa haurà de ser el domicili habitual, l’adjudicatari pagarà 400 euros al més i tindrà un contracte de quatre anys improrrogables.

Reforma de l’habitatge

Mentrestant, l’ajuntament ja està fent obres de reforma a Ca la Mestra de Vilert, un habitatge d’uns 75 m² amb tres habitacions en una parcel·la de 355 m2. Disposa de tancaments en PVC i sistema de calefacció de gasoil. Les obres de reforma, subvencionades pràcticament del tot per la Diputació de Girona, serviran per millorar el sistema elèctric i reformar la cuina i el bany.

L’alcalde assegura que des de fa temps molts municipis com Esponellà reben demandes de famílies interessades a instal·lar-se en ambients rurals i pobles petits.

Les bases i el termini de sol·licituds es publicaran pròximament al web de l’ajuntament: www.esponella.cat

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text