Medi ambient

Es reobre l’itinerari a peu pels aiguamolls de la Puda que estava tallat a causa d’una reparació

Ràdio Banyoles

Dimarts 23 de febrer · 13:21

S’ha hagut de reparar un pilar que havia cedit i s’ha anivellat de nou la passera, en una ruta molt freqüentada sobretot per la pandèmia.

Divendres passat es va reobrir l’itinerari a peu pels aiguamolls de la Puda, que estava tallat a causa d’una reparació a la passera de l’estanyol de la Cendra.

El regidor de Medi Ambient i director del Consorci de l’Estany, Albert Tubert, explica que un pilar es va malmetre a causa de l'ús freqüentat de la passera. Les obres es van haver d’allargar una setmana més del previst, ja que es van detectar més pilars amb estat desfavorable. 

Des de divendres passat ja es pot tornar a circular per la passera de l’estanyol de la Cendra, que torna a ser un itinerari segur. Segons Albert Tubert, la situació actual de la pandèmia i el confinament municipal han ajudat a incrementar l’ús d’aquesta ruta entre els banyolins. A més, explica que és un itinerari agradable on es poden contemplar les cigonyes, que de mica en mica van ampliant la seva població al Pla de l’Estany.

La passera de l’estanyol de la Cendra forma part de l’itinerari circular de 4 quilòmetres que connecta la zona de la Puda amb l’Estany de Banyoles i el bosc de les Estunes de Porqueres, una ruta molt freqüentada.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text