Sanitat, Salut

Es prorroguen dues setmanes més les restriccions vigents per frenar la propagació de la Covid-19

Ràdio Banyoles

Divendres 22 de gener · 12:34

Es manté el confinament municipal tot i les crítiques dels municipis petits, així com el tancament del comerç no essencial els caps de setmana.
F: @interiorcat
F: @interiorcat

El Procicat ha anunciat aquest dimecres la decisió de prorrogar dues setmanes més les restriccions vigents per frenar els contagis de Covid-19 arreu de Catalunya. D’aquesta manera, es manté el confinament municipal i el tancament del comerç no essencial els caps de setmana fins al 7 de febrer. També continuen tancats els centres comercials, els establiments de més de 400 metres quadrats i els gimnasos; i bars i restaurants mantenen els horaris de matí i migdia, i sopars per emportar-se.

Les mesures actuals van entrar en vigor el 7 de gener, i dilluns d’aquesta setmana ja van ser prorrogades per primer cop. Les mesures són exactament les mateixes, de moment no hi ha cap canvi respecte al toc de queda i també es manté el confinament municipal, tot i les peticions de reconsideració per part de molts municipis petits.

La setmana passada, els alcaldes de Sant Miquel de Campmajor i Crespià, al Pla de l’Estany, lamentaven el “poc sentit comú” i el centralisme d’unes mesures que afecten greument els municipis petits.

El motiu d’allargar les mesures, segons va explicar el secretari general de Salut Pública, Josep Maria Argimon, és que, tot i que s’observa un lleuger descens dels contagis, la pressió als centres hospitalaris i a les UCI continua molt alta. També s’ha de veure quin efecte acabarà tenint la soca britànica, de la qual el departament ja té constància de 16 casos a Catalunya.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text