Sanitat, Salut

Pla de l'Estany

Es manté una setmana més el confinament comarcal, mentre el Govern estudia altres fórmules

Ràdio Banyoles

Divendres 16 d’abril · 13:59

El Pla de l’Estany és la segona comarca amb la velocitat de propagació del virus més alta, superant els 3 punts, i el risc de rebrot s’ha multiplicat per 10 i és de 546 punts.

El confinament comarcal vigent fins dilluns es prorrogarà una setmana més, segons ha anunciat el Govern en roda de premsa aquest migdia. L’objectiu és consolidar les dades epidemiològiques, amb la previsió que, si els indicadors són bons, a partir del 26 d’abril es posarà en marxa una reobertura progressiva. El govern estudia mentrestant la fórmula per fer aquesta desescalada, que podria ser per vegueries o confinaments territorials diferents segons els indicadors de cada territori. Les altres mesures vigents, com els horaris d’obertura de la restauració, també es prorroguen una setmana més. Per altra banda, el Govern també ha descartat, de moment, que les entrades culturals serveixin com a salconduit per trencar el confinament comarcal, com sí que passa amb les competicions esportives.

F: dadescovid.cat
F: dadescovid.cat

Dades epidemiològiques a l’alça al Pla de l’Estany

Tot i que els contagis no s’han accelerat tant com s’esperava pels efectes de la Setmana Santa, els indicadors epidemiològics van a l’alça arreu del territori. Al Pla de l’Estany, en una setmana s’ha triplicat la velocitat de propagació del virus, amb una Rt de més de 3 punts, essent la segona comarca amb l’Rt més alta de Catalunya, per sota del Solsonès. Pel que fa al risc de rebrot, la xifra s’ha multiplicat per 10 i ha passat dels 59 punts registrats la setmana del 30 de març al 5 d’abril, als 546 punts actuals (amb dades del 6 al 12 d’abril). Entre aquests dies s’han confirmat 44 nous casos de Covid-19 al Pla de l’Estany, amb un percentatge de PCR i testos d’antígens positius del 6,4%.

Les dades també constaten que a la comarca hi ha més de 6.800 persones amb una dosi de la vacuna contra la Covid-19, i 2.200 persones disposen de la segona dosi. Des del març de 2020 s’han acumulat 146 defuncions al Pla de l’Estany.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text