Biblioteca · Urbanisme

Banyoles

ERC-Som Banyoles presenta quatre al·legacions al Pla de Millora Urbana de La Providència

Ràdio Banyoles

Dimecres 21 de setembre 2022 · 13:46

El grup municipal considera que hi ha contradiccions urbanístiques amb el POUM i també de model pel que fa a l’aparcament i als habitatges de protecció oficial.

El grup municipal d’ERC-Som Banyoles ha presentat un paquet amb quatre al·legacions al Pla de Millora Urbana de La Providència. Un document que l’equip de govern de Banyoles ha aprovat aquest mes d’agost i que ha de servir per dissenyar urbanísticament tota la zona de davant de La Muralla. Els republicans hi veuen contradiccions urbanístiques i també de model, que no respecten el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) i el Pla Funcional de la Biblioteca, que es presenta aquest mateix dimecres.

Contradiccions urbanístiques

La primera de les crítiques que traslladen els republicans fa referència a la falta de continuïtat entre la part de la Muralla i la plaça Mas Peraseca, darrera l’edifici de la Providència. ERC considera que tal com s’ha dissenyat la proposta del promotor es crea “un mur” que no permet connectar una part amb l’altra.

La segona de les consideracions fa referència al Pla especial de Protecció de la Providència. El document recull que tant l’edifici com l’entorn s’ha de protegir per donar-li perspectiva des de l’espai públic. Els republicans creuen que amb la proposta del promotor s’ocupa una part d’aquest espai protegit. Ho ha dit en roda de premsa el portaveu del partit, Jaume Butinyà.

Contradiccions de model

En un segon paquet de crítiques, ERC lamenta que no s’estigui habilitant una zona d’aparcament públic a la zona de La Providència, sinó que sigui a la part de sota dels edificis residencials i de titularitat privada. Els republicans entenen que en un moment on avancen en paral·lel el Pla de Millora Urbana de la Providència i el Pla Funcional de la Biblioteca, hi hauria d’haver una millor coordinació.

La segona al·legació fa referència a l’habitatge de protecció oficial que hi ha previst a La Providència. La llei preveu que s’ha de reservar un 10% a pisos de protecció oficial. És a dir, que dels 75 pisos que hi ha previstos, 7 haurien de reservar-se a aquesta finalitat. Els republicans apunten que el pla que ha redactat el promotor preveu pagar a l’Ajuntament l’equivalent al preu d’aquests pisos perquè els comprin en una altra zona de la ciutat.

Butinyà defensa que seria millor que es reservessin els pisos a la zona per contribuir a disseminar aquest tipus d’habitatges a la ciutat.

ERC-Som Banyoles també apunta que s’està fragmentant la zona verda que hi ha prevista a La Providència. Segons, Butinyà es desaprofita l’espai lliure perquè es divideix la zona en lloc d’acumular-la i, per tant, no es respecta el que preveu el Pla Funcional.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text