Municipal

Banyoles

ERC - Junts per Banyoles detecta presumptes irregularitats en l’àrea d’obres públiques

Ràdio Banyoles

Dimecres 2 de juny · 13:47

Asseguren que hi ha desajustos entre l’execució i certificació d’algunes obres fetes els últims anys i demanen una auditoria externa a l’Ajuntament per aclarir-ho.

ERC - Junts per Banyoles ha denunciat aquest dimecres en una roda de premsa a la biblioteca de l’Ajuntament la detecció de presumptes desajustos entre l’execució i certificació d’algunes obres públiques fetes els últims anys. Segons han pogut observar els republicans, en algunes obres fetes en els darrers anys a la ciutat s’han pagat materials que no s’han acabat col·locant al carrer.

Concretament, ERC ha estudiat amb detall els treballs que s’han fet recentment al barri del Barral i al carrer de les Rotes, acabats l’any 2019 i 2018, respectivament. La formació ha posat com a exemple que als treballs d’urbanització del carrer Sant Esteve es van facturar 46 embornals quan al projecte n’hi havia previstos 8, i se n’han acabat col·locant 10. O, en el cas del carrer de les Rotes, s’han facturat 22 llums quan en realitat n’hi ha 11. En molts dels casos estudiats els desajustos es presenten en qüestions presentades per l’empresa adjudicatària com a millora al projecte i que no s’han acabat materialitzant.

El portaveu d’ERC, Jaume Butinyà, s’ha mostrat preocupat pel fet que aquestes presumptes irregularitats no siguin un fet aïllat, demanen una auditoria externa per quantificar aquests desajustos i insten l’equip de govern a aclarir el cas de forma prioritària.

Butinyà ha explicat que han fet diverses reunions amb els serveis tècnics i d’intervenció de l’Ajuntament per esclarir-ho, però la resposta obtinguda no els ha “acabat de satisfer”. El portaveu d’ERC també ha detallat que han parlat del cas amb l’equip de govern que, segons lamenten, no s’han pres el tema “gaire seriosament”. La formació assegura que la fiscalització és una de les seves funcions com a oposició, demana màxima transparència i assegura que “no és un tema personal contra el personal tècnic de l’Ajuntament ni els responsables polítics”.

La formació no preveu denunciar judicialment el cas i confia poder aclarir ben aviat aquests presumptes desajustos amb l’equip de govern i els serveis tècnics.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text