Societat

Banyoles

ERC de Banyoles entrega 1.000 € de la rebaixa del 15% dels sous dels seus regidors a Càritas

Ràdio Banyoles

Dilluns 3 de maig · 14:51

L’oposició va plantejar la reducció en una moció conjunta que no va ser aprovada per l’equip de govern, i els republicans han tirat endavant la iniciativa igualment.
F: ERC Junts per Banyoles
F: ERC Junts per Banyoles

Els 1.000 € que ERC - Junts per Banyoles ha entregat a Càritas Pla de l’Estany corresponen a la rebaixa del 15% de les retribucions que perceben els 5 regidors del grup republicà per l’assistència al ple municipal.

El grup havia plantejat aquesta rebaixa en una moció conjunta amb la resta de grups a l’oposició, que va ser rebutjada per l’equip de govern al ple del 21 de desembre passat. ERC, Sumem Banyoles i Convivència i Progrés demanaven que tots els regidors del consistori fessin aquesta reducció per mitigar els efectes de la crisi de la Covid-19 a Banyoles. Una rebaixa que aniria a donar suport a entitats socials de la ciutat.

Tot i que finalment no es va aprovar la moció, els republicans han optat per destinar part del sou dels regidors de gener a juny a Càritas Banyoles, una de les entitats més afectades per la crisi de Covid. El portaveu del grup, Jaume Butinyà, assegura que la donació vol mostrar el suport a les entitats i ciutadans que ho passen malament, i també per coherència amb la moció aprovada.

Dijous passat ERC va visitar les instal·lacions de Càritas Banyoles per fer la donació a l’entitat. La voluntat és iniciar una ronda de trobades amb altres entitats de la ciutat per conèixer-ne les necessitats, sobretot arran de la pandèmia.

Aquest no és el primer cop que el grup municipal d’ERC - Junts per Banyoles fa una aportació a entitats de la ciutat. El passat mes d’octubre del 2019, arran de la sentència del Tribunal Suprem contra els presos polítics, els regidors van donar la retribució d’un ple extraordinari a entitats que defensen la República Catalana des del municipi com el CDR Banyoles o l’Associació de familiars de presos polítics.

Des del grup republicà s’ha animat a tots els regidors i regidores del consistori a fer el mateix gest amb altres entitats socials que hagin patit els efectes de la crisi de la covid-19 a Banyoles.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text