Urbanisme

Entra en vigor el POUM de Banyoles després que hagi sortit publicat al DOGC

Ràdio Banyoles

Dilluns 15 de febrer · 13:03

El document, aprovat provisionalment per ple el 19 d’octubre passat, substitueix les normes subsidiàries de l’any 1984.

La Generalitat de Catalunya va publicar divendres al Diari Oficial el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Banyoles. D’aquesta manera, el nou POUM ha entrat en vigor des d’aquest dissabte, substituint el planejament anterior, de l’any 1984.

La Comissió de Territori de Catalunya va aprovar el POUM (Pla d’Ordenació Urbanística Municipal) de Banyoles en la sessió del 22 de desembre de 2020, però fins divendres no es va publicar l’acord al Diari Oficial de la Generalitat.

El Pla d’Ordenació Urbanística de Banyoles es va aprovar provisionalment el 19 d’octubre pel ple de l’Ajuntament, amb els vots a favor de l’equip de govern (JxCat), l’abstenció d’ERC i els vots en contra de Sumem Banyoles i Convivència i Progrés.

Abans del ple, l’alcalde, Miquel Noguer, es mostrava satisfet de portar a aprovació un document “que reflecteix molt majoritàriament la voluntat de la societat banyolina”. Reconeix que ha estat un procés “massa llarg”, però finalment s’ha aconseguit “tancar la carpeta del POUM”.

El nou POUM de Banyoles preveu un creixement de 2.900 habitatges nous, 530 dels quals protegits, amb la previsió d’arribar als 25.000 habitants durant els pròxims 20 o 25 anys.

Es reserven 27 hectàrees de zona verda i 10 ha per a equipaments, i es desenvolupa una de les grans àrees pendents d’urbanitzar, Sota Monestir, on es combinen habitatges, activitat econòmica, horts i recs. També destaca la prolongació del carrer Joan XXIII, que connectarà Mas Palau amb la Farga en paral·lel a la riera Canaleta.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text