Banyoles

En marxa la vacunació massiva al Pla de l’Estany, amb unes 200 vacunes diàries al Claustre del Monestir

Ràdio Banyoles

Dimecres 7 d’abril · 14:40

La vacunació s’ha iniciat amb les persones majors de 80 anys, i anirà avançant de forma descendent les pròximes setmanes.

Des d’aquest dimarts el Claustre del Monestir de Banyoles és centre de vacunació massiva de Covid-19, gestionat per l’Equip d’Atenció Primària de Banyoles. L’Ajuntament ha cedit aquest espai per poder arribar al màxim nombre de persones garantint les mesures de seguretat. La previsió és vacunar un mínim d’unes 200 persones cada dia, en funció del nombre de vacunes de què es disposi.

Més de 200 vacunes al dia

L’adjunta a direcció de l’EAP Banyoles, Marta de la Barrera, ha valorat positivament aquests primers dies de vacunació massiva, que s’han desenvolupat amb normalitat i sense incidències. De la Barrera ha detallat que aquesta primera setmana s’ha continuat amb la vacunació a les persones majors de 80 anys que faltaven, i pròximament s’iniciarà amb la franja de 79-70 anys, de forma descendent.

El Claustre del Monestir de Sant Esteve és un dels 63 espais de vacunació cedits per ajuntaments a la Regió Sanitària de Girona per facilitar la vacunació a la població general. L’alcalde, Miquel Noguer, ha destacat que l’espai reuneix les condicions perquè és ampli, cèntric, ventilat i garanteix uns circuits d’entrada i sortida diferenciats.

Crida a la població a vacunar-se

Noguer ha destacat l’eficàcia de la vacuna a les residències de la ciutat i la comarca, actualment totes sense casos actius de Covid-19 i, en aquest sentit, ha fet una crida a la població a vacunar-se. Tot i que la vacunació és opcional, l’alcalde ha detallat que el Pla de l’Estany és la comarca de la regió de Girona on menys rebuig hi ha a la vacuna.

Les persones majors de 80 anys i les de la franja 79-70 reben la vacuna Pfizer, tal com s’informa un cop els usuaris són convocats.

Xerrada sobre la vacuna

Precisament, aquest dijous s’ha programat una xerrada a la sala d’actes del Museu Darder sobre les vacunes de la Covid, a càrrec de tècnics de l’Agència de Salut Pública de Catalunya. La sessió, que s’emmarca en els Dijous Culturals, serà a les 5 de la tarda, les places són limitades i cal inscripció prèvia. També es podrà seguir en línia a través del canal de Youtube de l’Ajuntament.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text