Participació ciutadana

Sant Miquel de Campmajor

Els veïns de Sant Miquel prioritzen la senyalització de camins i la recollida selectiva

Ràdio Banyoles

Dimecres 7 d’abril · 14:37

Els pressupostos participatius s’han tancat amb 57 votants, un 27% de participació.

Divendres passat es va fer el recompte públic de vots del procés participatiu que l’ajuntament de Sant Miquel de Campmajor ha organitat per escollir a què es destinaran 12.000 euros del pressupost d’aquest any. Els veïns podien escollir una, dus o tres dels deu projectes seleccionats prèviament per ells mateixos, i finalment el que ha recollit més vots ha estat la senyalització de camins, rutes i senderisme, amb 40 vots dels 148 recollits. El segon projecte més votat, amb 27 vots, és la instal·lació de papereres de recollida selectiva; i en tercer lloc els veïns han escollit un rocòdrom i cistelles de bàsquet infantil, amb 17 vots.

L’alcalde de Sant Miquel, Oriol Serrà, ha valorat positivament la jornada, que va tenir lloc en un dia festiu perquè la gent tingués més disponibilitat, i el mateix dia al matí es van recollir els darrers vots.

Per fer el seguiment del procés final i dels projectes que han sortit seleccionats, el mateix divendres es va crear una comissió de veïns. Aquesta haurà de fer el seguiment del pressupost i del cost final dels projectes, amb la possibilitat que quedi una partida per a un quart projecte. En aquest cas, s’escollirà en funció del pressupost si es pot dur a terme el quart o el cinquè projecte, que són una estructura combinada de joc o una biotrituradora municipal, respectivament.

Concretament, 57 persones van exercir el dret a vot. D'aquesta manera, es van acabar recollint un total 148 vots. El cens era de 215 veïns i veïnes majors de 16 anys i empadronades al municipi que van ser inscrits en un registre habilitat. Aquestes xifres corresponen a un 27% de participació.

La votació, que va començar a mitjans de març i es va allargar fins a principis d’abril, era la fase final d’un procés participatiu que va arrencar a finals de l’any passat i que ha tingut diferents fases.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text