Participació ciutadana · Obres públiques

Fontcoberta

Els veïns de Fontcoberta escullen majoritàriament mantenir l’Ajuntament a Can Jan de la Farrès

Ràdio Banyoles

Dilluns 21 de juny · 14:22

L’opció de Can Jan ha estat votada per 74 de les 99 persones participants en el procés participatiu convocat pel consistori.

Dijous i divendres va tenir lloc el procés participatiu perquè els veïns i veïnes de Fontcoberta escollissin on volen l’Ajuntament. Es van fer dues sessions informatives al pavelló de Melianta i a les escoles velles de Vilavenut i posteriorment els participants van poder votar entre les tres opcions que hi havia sobre la taula: mantenir-lo a Can Jan de la Farrès, adequar l’edifici antic de Fontcoberta o construir-ne un de nou.

Finalment, l’opció amb més vots ha estat la de mantenir la seu consistorial a Can Jan, on fa uns mesos ja es va traslladar de forma temporal per manca d’espai a l’edifici antic i poder complir amb les mesures anti-Covid. Concretament, l’opció de Can Jan ha obtingut 74 vots dels 99 totals (74,7%), mentre que arranjar l’edifici antic ha tingut 19 vots (19,2%) i construir un edifici nou, 5 vots (5,1%). També s’ha registrat un vot en blanc.

L’alcalde, Joan Estarriola, ha valorat molt positivament la participació que hi ha hagut al procés, i ha destacat que els veïns han escollit l’opció "de més sentit comú", més fàcil i menys costosa econòmicament.

L’opció d’un edifici nou, no descartada definitivament

Segons Estarriola, el fet de mantenir l’Ajuntament a Can Jan no exclou el fet que més endavant es pugui tornar a valorar l’opció de fer un edifici nou a Melianta, on resideixen 6 de cada 7 persones del municipi.

Diferents usos per a l’edifici del nucli antic

Pel que fa a l’edifici antic de Fontcoberta, que amb motiu de la pandèmia s’ha deixat buit perquè no reunia les condicions per a l’atenció al públic, entre altres deficiències, es mantindrà viu amb diversos projectes sobre la taula. S’estan valorant diferents opcions sense cap decisió presa, com un espai per a joves, centre social, alberg o seu dels escoltes, entre altres.

El procés perquè els veïns escollissin on s’ubica l’Ajuntament de Fontcoberta és el segon procés participatiu que engega el municipi. A la tardor del 2019 es va fer una altra consulta ciutadana per decidir el model de recollida d’escombraries al municipi, escollint majoritàriament el porta a porta.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text