Medi ambient · Obres públiques

Banyoles

Els plàtans han malmès el desguàs de la Font de la Puda de Banyoles i s’haurà de substituir el tub

Ràdio Banyoles

Dilluns 17 de maig · 14:35

Des de fa unes setmanes la font no engoleix l’aigua i s’han fet diverses prospeccions per determinar i resoldre el problema.
F: @AjBanyoles
F: @AjBanyoles

Des de fa unes setmanes, els brolladors de la Fontpudosa estan submergits i no s’hi pot agafar aigua. El nivell de la font ha pujat perquè el desguàs no engoleix bé, i les darreres setmanes s’han fet diferents intervencions per solucionar el problema.

El regidor de Medi Ambient, Albert Tubert, ha explicat que s’ha intentat desembossar els desguassos per diferents mitjans, però cada cop que s’hi ha actuat, al cap de poc ha tornat a quedar col·lapsat.

Finalment, a finals d’abril es van fer diverses prospeccions, i es va poder determinar que el desaigüe ha quedat malmès per les arrels dels plàtans de l’entorn de la font, i s’haurà de substituir. El nou sistema de desguàs es cobrirà amb un caixó de formigó perquè les arrels no hi puguin tornar a accedir.

El consistori està acabant de negociar les canalitzacions amb la propietat, i es preveu que els treballs puguin començar pròximament.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text