Residus, Reciclatge

Pla de l'Estany

Els municipis de la comarca amb porta a porta fan entre un 79% i un 86% de recollida selectiva domèstica

Ràdio Banyoles

Dijous 16 de març · 13:16

La mitjana comarcal és del 65%, a Cornellà hi ha un gran contrast entre sectors i Sant Miquel ha estrenat contenidors intel·ligents augmentant sensiblement les dades.
Les dades constaten un augment de la recollida selectiva amb el sistema del port a porta. (F: Consell Comarcal)
Les dades constaten un augment de la recollida selectiva amb el sistema del port a porta. (F: Consell Comarcal)

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha fet balanç de la recollida selectiva als 10 municipis que gestiona, tots excepte Banyoles, corresponent al mes de gener. El global de la comarca ha assolit un 58% de recollida selectiva, el que suposa pràcticament doblar les dades de fa un any. A més, aquesta xifra puja fins al 65% si només es té en compte la recollida domèstica, ja que en alguns municipis la part comercial desvirtua els resultats.

Des del Consell es posa en relleu que els municipis amb un alt percentatge de recollida porta a porta (Camós, Esponellà, Fontcoberta, Porqueres i Serinyà) arriben entre un 79% i un 86% de recollida selectiva domèstica. Mentre que els que mantenen el model d’àrees d’aportació (Crespià, Vilademuls i Palol de Revardit) es mouen entre un 22% i un 37%. El conseller comarcal de Medi Ambient, Jordi Burch, destaca la constatació de la gran diferència i millora que suposa l’entrada en funcionament del porta a porta gràcies a l’esforç, la participació i la responsabilitat de la ciutadania.

Contrast a Cornellà

Les dades del mes de gener també constaten una gran diferència en el percentatge de reciclatge a Cornellà del Terri. El municipi combina la recollida porta a porta a alguns nuclis amb les àrees tancades en altres punts. En els sectors amb porta a porta s’arriba a un 81% de recollida selectiva, mentre que la població restant que encara utilitza les àrees d'aportació tradicionals obtenen un 24% de recollida selectiva. Per Burch és un exemple molt gràfic que posa de manifest la necessitat d'aquest canvi de model, tot i que també pot haver-hi l’anomenat ‘turisme d’escombraries’ entre sectors.

Alguns municipis i nuclis compten amb àrees tancades. (F: Consell Comarcal)
Alguns municipis i nuclis compten amb àrees tancades. (F: Consell Comarcal)

Contenidors intel·ligents a Sant Miquel

Les de gener han sigut les primeres dades amb les àrees d'aportació tancades i contenidors intel·ligents que s’ha implantat a Sant Miquel de Campmajor. I el municipi ha passat a fer un 68% de recollida selectiva, molt per sobre les dades anteriors.

El Consell també assenyala que des de fa uns dies han començat les obres de les àrees tancades a Palol de Revardit i tot seguit s’instal·laran també als nuclis rurals de Cornellà del Terri.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text