Policial

Banyoles

Els Mossos intercepten a Banyoles dos grups de persones dedicades a cometre furts per distracció

Ràdio Banyoles

Dimecres 15 de març · 14:20

En les darreres setmanes s’han detectat furts per apropament i en aparcaments de zones comercials de la ciutat.

En les darreres setmanes, s'ha detectat a Banyoles la presència de persones que s'hi desplacen per cometre furts aprofitant distraccions. Els Mossos d’Esquadra i l’Ajuntament de la ciutat han alertat d’aquest fet a través de les xarxes socials, demanant desconfiar de l’apropament excessiu d’una persona desconeguda o si algú deixa caure una cosa a terra mentre el cotxe està obert en un aparcament comercial.

El responsable de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat dels Mossos d’Esquadra de Banyoles, Faust Moreno, ha detallat que s’han interceptat dos grups de persones que cometien aquest tipus de furts per distracció. En el cas dels aparcaments dels supermercats, mentre una persona distreu la víctima deixant caure unes monedes o unes claus, un altre delinqüent accedeix al vehicle per cometre el furt.

Un altre dels tipus de furts que s’han registrat últimament a la ciutat és el mètode de “l’abraçada”. En aquest cas, el solen perpetrar dones, apropant-se excessivament amb diferents excuses per tal de robar objectes personals. Les víctimes són principalment homes i persones grans.

Aquest tipus de delictes els cometen bandes que generalment provenen de fora la comarca i s’hi desplacen periòdicament per cometre els furts. Paral·lelament, també es continua produint algun robatori a interior de vehicle, així com robatoris a domicilis, sobretot en horari de matí, a l’hora d’anar a recollir els infants a l’escola o quan fosqueja.

Els Mossos demanen trucar al telèfon d'emergències 112 davant de qualsevol furt o fet sospitós.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text