Robatoris

Pla de l'Estany

Els lladres s’adapten a la pandèmia i modifiquen els mètodes habituals per furtar

Ràdio Banyoles

Dijous 15 d’abril · 14:50

Els Mossos d’Esquadra han posat en marxa una nova campanya de prevenció de furts, sobretot a la gent gran, alertant de mètodes com “la collita” o “la taca”

Els Mossos d’Esquadra del Pla de l’Estany fan periòdicament campanyes informatives de prevenció de furts i estafes, sobretot a la gent gran. Aquest tipus de delictes es caracteritzen perquè els lladres utilitzen algun tipus de distracció per despistar la víctima i així poder sostreure-li objectes de valor o diners.

Des de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat dels Mossos, alerten que els mètodes més utilitzats darrerament pels delinqüents han canviat. Segons assegura el responsable de l’oficina, Faust Moreno, els lladres s’han adaptat a la situació de pandèmia amb mètodes en què es garanteixi la distància social amb la víctima. Entre ells, el mètode de “la collita”, que consisteix a llençar monedes prop de la víctima per distreure-la i robar-li les pertinences que ha deixat al cotxe.

Un altre dels mecanismes més utilitzats darrerament pels delinqüents a la comarca és el mètode anomenat “de la taca”. En aquest cas, els lladres seleccionen persones grans que treuen diners d’una entitat bancària o un caixer i van darrere seu fins a un lloc apartat on no hi ha gent. En aquest sentit, cal extremar les precaucions els dies de mercat, i també cal tenir en compte de tapar la pantalla del caixer quan teclegem el número secret.

Els Mossos fan periòdicament aquest tipus de campanyes de prevenció als casals de gent gran de la comarca, però com que actualment estan tancats per la situació de pandèmia, han traslladat la campanya als mitjans de comunicació locals. La Policia recorda que davant de qualsevol situació de furt o actitud sospitosa cal trucar al telèfon d’emergències 112.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text