Cultura

Banyoles

Els festivals i les activitats dels museus i la biblioteca centren la programació d’estiu de Cultura Banyoles

Ràdio Banyoles

Dimecres 9 de juny · 14:20

S’han programat una seixantena de propostes que inclouen els concerts de l’(a)phònica i l’Ethno Catalonia, rutes i visites patrimonials, així com el cicle Lletres al claustre.

Les activitats dels Museus de Banyoles i de la Biblioteca Pública Comarcal centraran la programació de Cultura Banyoles per aquest tercer trimestre de 2021. El llibret, que s’ha presentat aquest dimarts en un acte al jardí de la Pia Almoina, també inclou els concerts dels festivals (a)phònica, Ethno Catalonia o Nitdebosc, que tindran lloc aquests mesos de juny i juliol.

La nova programació inclou una seixantena d’activitats entre mitjans de juny i primers de setembre. El regidor de Cultura i Patrimoni Cultural, Miquel Cuenca, ha destacat que a Banyoles “a l’estiu la cultura no s’atura”, sinó que hi ha festivals que no són flor d’estiu sinó que són el reflex de la programació estable que se celebra durant tot l’any.

Visites guiades pel patrimoni

Pel que fa a les activitats dels museus, la principal novetat d’aquest tercer trimestre serà l’estrena de la nova ruta turística i patrimonial ‘El Rec Major: un passeig històric i natural’, que s’estrena diumenge i se suma a l’agenda de visites guiades que Museus de Banyoles oferirà aquests mesos d’estiu.

Exposició en el marc de l’Ethno Catalonia

Pel que fa a les exposicions, el Museu Arqueològic inaugurarà el 3 de juliol la mostra ‘Peret Blanc de Beget’, emmarcada en el festival Ethno Catalonia i coproduïda pels festivals Càntut i Ésdansa. L’exposició, que es podrà veure fins al 12 de setembre, repassa la trajectòria de Pere Sala (1917-1993) considerat l’últim músic sense solfa del país i el més virtuós i representatiu, tal com detalla el director dels Museus de Banyoles, Lluís Figueras.

Biblioestany i Lletres al claustre

Pel que fa a la Biblioteca de Banyoles, per aquest tercer trimestre ha programat una vintena d’activitats, com el Biblioestany o l’Hora del Conte que s’oferirà cada dijous al mateix espai.

Com a activitat destacada, al juliol es portarà a terme la segona edició del cicle ‘Lletres al claustre’, sota el títol ‘Les nits blanques: Dostoievksi i la literatura russa’, que commemorarà el bicentenari de Dostoievski. La directora de la Biblioteca, Eva Martí, detalla que la proposta es farà tots els dimarts a les 7 del vespre al Claustre del Monestir, i versarà sobre alguns dels grans autors i temes de la literatura russa.

Finals de curs i casals d’estius

Paral·lelament, i dins les activitats de Cultura Banyoles, es podran veure també els concerts i espectacles de final de curs de l’Escola Municipal de Música i de l’Aula de Teatre. També per als mesos d’estiu s’han programat noves edicions del casal d’estiu ‘Que comenci!’, organitzat conjuntament per l’Escola Municipal de Música i l’Aula de Teatre, i el casal d’estiu dels Museus de Banyoles.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text