Desenvolupament local

Banyoles

Els establiments banyolins tampoc pagaran aquest any per l’ocupació de les terrasses

Ràdio Banyoles

Dimarts 23 de febrer · 13:50

L’Ajuntament ha aprovat per ple la suspensió de la taxa d’ocupació de via pública, que inicialment s’havia reduït al 50%, i l’oposició demana un pla global de mesures.

El ple de l’Ajuntament de Banyoles d’aquest dilluns ha aprovat eximir de pagar la taxa d’ocupació de via pública a bars i restaurants que tenen terrassa. De fet, quan es van aprovar les ordenances fiscals per aquest 2021 ja es contemplava rebaixar l’import de la taxa en un 50%, amb una previsió d’ingressos de 20.000 euros per aquest concepte. Finalment, però, l’allargament de les restriccions per la pandèmia han fet que el consistori hagi optat per no cobrar la totalitat de l’import.

La modificació de les ordenances fiscals es va aprovar amb el suport de tots els grups municipals. Tot i això, ERC i Convivència i Progrés van manifestar la necessitat de disposar d’un Pla global de reactivació econòmica que inclogués aquestes i altres mesures. Mentre que Sumem Banyoles, en la mateixa línia, aposta per ampliar les ajudes a altres sectors. Escoltem David Carvajal, d’ERC, Quim Fernández de Convivència i Progrés, i Jana Soteras de Sumem.

Nou pla d’ajudes específiques

En resposta, l’alcalde, Miquel Noguer, assegura que a banda d’aquesta mesura també s’estan estudiant ajudes a altres sectors, tal com ja es va fer l’any passat. En aquest sentit, Noguer ha detallat que els serveis jurídics del consistori estan treballant en un nou pla de mesures per a diferents sectors afectats per la Covid, però no s’aprovarà sense abans debatre-ho en una comissió específica amb els portaveus dels diferents grups.

Aquest és el segon any que els restaurants i bars amb terrassa no paguen la taxa d’ocupació de via pública a l’Ajuntament. L’any passat, amb l’esclat de la pandèmia i l’inici de les restriccions, ja se’ls va eximir d’aquest pagament, que suposa una reducció d’ingressos d’uns 40.000 euros.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text