Castellers

Banyoles · Pla de l'Estany

Els Esperxats de l’Estany celebren diumenge l’11è aniversari amb dues colles convidades a la plaça Major de Banyoles

Ràdio Banyoles

Divendres 17 de març · 13:19

A banda dels castellers banyolins hi actuaran els Tirallongues de Manresa i els Capgrossos de Mataró.
Els Esperxats de l'Estany es va fundar el 2012 i compta amb més de 80 castellers i castelleres per a les actuacions. (F: Esperxats de l'Estany)
Els Esperxats de l'Estany es va fundar el 2012 i compta amb més de 80 castellers i castelleres per a les actuacions. (F: Esperxats de l'Estany)

Amb motiu de l’11è aniversari dels Esperxats de l’Estany, s’ha organitzat una actuació conjunta a la Plaça Major de Banyoles aquest diumenge 19 de març. L’acte tindrà lloc a les 11:30 del migdia i hi participaran la colla banyolina, els Tirallongues de Manresa i els Capgrossos de Mataró. En acabar, totes les colles participants faran un dinar de germanor al pati de l’escola de La Vila amb un concert obert a tothom d’El Güeno i un discjòquei.

La colla d’Els Esperxats de l’Estany es va fundar el 2012, després que dues persones que havien descobert el món casteller a la Universitat i tenien ganes de transmetre’l, van impulsar un taller obert a tothom al Centre Cívic de Porqueres. Aquell estiu el taller es va convertir en una entitat cultural de ple dret que ja agrupava una trentena de persones. La primera actuació va ser per les festes de Sant Martirià de Banyoles, on es va poder comprovar la viabilitat del projecte. L’actual cap de colla d’Els Esperxats de l’Estany, Arnau Torrent, afirma que és un acte que fan cada any i que coincideix amb la primera diada de la temporada.

Aquest 2023 la Colla Castellera espera tenir una temporada més tranquil·la que la de l’any passat, que va coincidir amb el desè aniversari i es van fer molts actes per celebrar-ho. La temporada d’Els Esperxats s’estructura en dos trams. El primer, de març a juliol, es fan unes set diades. I durant el segon, que va de finals d’agost a mitjans de novembre, se’n celebren sis més. Torrent destaca que enguany volen seguir amb la feina que van fer l’any passat.

Actualment, la Colla assaja els dimarts de 19:00 h a 21:00 h del vespre; i els divendres de 20:30 h a 23:00 h al local d’Els Catòlics, al carrer Barcelona núm. 93. A hores d’ara als assajos hi assisteixen una seixantena de persones i estan oberts a totes aquelles que es vulguin animar a provar-ho; i a les diades de plaça hi participen entre una vuitantena i cent persones.

L’acte de celebració de l’11è aniversari de la Colla serà a la plaça Major a les 11:30 h del migdia.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text