Cultura

Banyoles

Els Dijous Culturals tracten sobre els deportats de la comarca als camps nazis i espais públics de memòria

Ràdio Banyoles

Dimecres 9 de juny · 14:36

Jordi Galofré i Gerard Sardeña aprofundiran sobre un treball pedagògic de l’institut Brugulat que proposa espais públics de memòria en record de les víctimes del nazisme.

Els Dijous Culturals han programat aquesta setmana la conferència ‘Deportats i espais de memòria al Pla de l'Estany. Una proposta pedagògica’, que anirà a càrrec de l’historiador Jordi Galofré i el professor de l’institut Josep Brugulat Gerard Sardeña.

Galofré ha impulsat els últims anys, juntament amb Miquel Rustullet, la investigació i el reconeixement a les persones de Banyoles i el seu entorn que van ser deportades als camps nazis.

Paral·lelament, des de l’institut Brugulat els alumnes de 1r de batxillerat han treballat els últims mesos en una proposta d’espais públics de memòria a aquestes persones. Es tracta de la geolocalització amb petits monuments dels espais de la via pública que tinguin relació amb la persecució nazi, un moviment anomenat stolpersteine, paraula alemanya que significa “pedres, llambordes per ensopegar”, creats per l’artista alemany Gunter Demnig en memòria de víctimes del nazisme.

Presencial i per Youtube

La xerrada començarà a les 5 de la tarda d’aquest dijous, és gratuïta, però cal inscripció prèvia i es podrà seguir en directe pel canal Youtube dels Museus de Banyoles. Per a més informació i reserves cal adreçar-se al Museu Darder de Banyoles, al correu comunicaciomuseus@ajbanyoles.org o al 972 574 467.

Els Dijous Culturals estan organitzats per l’Àrea d'Acció Social de l'Ajuntament de Banyoles, l’Associació del Casal de la Gent Gran i els Museus de Banyoles.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text