Joventut

Banyoles

Els casals de Lleure per a tothom tanquen amb 1.200 infants participants, 113 dels quals becats

Ràdio Banyoles

Divendres 10 de setembre 2021 · 14:24

S’han concedit més beques que l’any passat i s’han mantingut les mesures de contenció de la Covid-19, amb més grups confinats que l’estiu anterior.

Els casals del Lleure per a tothom tanquen aquesta setmana el segon estiu en situació de pandèmia. El balanç és positiu, amb més participants i més beques concedides. En total, 1.200 infants han participat en algun dels casals que oferien les set entitats incloses en el projecte. Alguns dels casals ja es van cloure a finals de juliol, mentre que d’altres acaben aquesta setmana.

El programa, que vol facilitar l’accés dels nens i nenes als casals, ha tingut més participants que l’any passat, i també s’han atorgat més beques. En total, s’han becat 113 infants, amb ajudes d’entre el 40 i 60% de l’import. La regidora de Joventut de Banyoles, Gemma Feixas, ha detallat que, a més, 33 famílies han gaudit d’una ajuda addicional de Serveis Socials que els ha permès cobrir fins al 95% del preu del casal.

Les ajudes s’han concedit a famílies empadronades a Banyoles segons el nivell d’ingressos i el nombre de fills. L’Ajuntament hi ha destinat una partida de 9.000 euros.

Més grups confinats

Igual que l’estiu passat, als casals s’ha seguit el protocol d’higiene i seguretat que marca el Procicat per les activitats extraescolars. També s’ha mantingut l’ampliació d’espais per alguns casals que han pogut disposar d’equipaments com l’Espai Jove Cal Drac, l’espai Eat Art o altres espais municipals.

El balanç de les mesures és positius i no hi ha hagut contagis de Covid entre participants. Tot i això, aquest any hi ha hagut molts més grups confinats que l’estiu passat.

El programa Lleure per a tothom és una iniciativa de l’Ajuntament de Banyoles amb la col·laboració de les entitats participants per oferir un espai de lleure obert, participatiu, inclusiu i a l’abast de tothom. Enguany hi han participat set entitats que han organitzat un total de deu casals adreçats a infants des de P3 fins a 4t d’ESO.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text