Educació

Porqueres

Els alumnes de l’escola Frigolet de Porqueres elaboren un llibret de rutes per l’entorn proper al centre

Ràdio Banyoles

Divendres 18 de juny · 14:44

Inclou set recorreguts, tots circulars i amb sortida des de l'escola, i classificats per diferent nivell de dificultat.
F: Escola Frigolet
F: Escola Frigolet

Els alumnes de l’escola Frigolet de Porqueres han presentat aquesta setmana a la Biblioteca Carles Fontserè el llibret ‘Petits recorreguts des del Frigolet’. Es tracta d’un projecte de centre, interdisciplinari, que ha comptat amb la participació de tot l’alumnat, des d’infantil fins a cicle superior.

La directora del Frigolet, Eva Peral, ha explicat que la iniciativa va sorgir arran del confinament i la pandèmia, que van portar el centre a fer més activitats lectives a l’exterior. Al llarg del curs els alumnes van anar treballant diferents aspectes de l’entorn més proper com rutes, flora i fauna, i finalment es va decidir recollir tota la informació en un llibret.

Concretament, la publicació inclou set rutes, totes circulars i classificades per diferents nivells de dificultat. Les més fàcils (blaves) passen per l’estanyol del Vilar, les Estunes i les llacunes de Can Morgat; segueixen les verdes, a Puig Clarà i al Puig de les Gitanes; la ruta vermella porta fins a Sant Patllari; i la ruta negra, la de dificultat més alta, fins a Rocacorba. Totes les rutes surten del Frigolet excepte la negra, amb sortida des de l’ermita de Sant Nicolau. Els infants han fet els diferents recorreguts, els petits fins a Puig Clarà i els més grans fins a Rocacorba.

La directora del centre ha valorat molt positivament la iniciativa, que ha sigut molt vivencial i ha permès als alumnes aprendre molts continguts de manera interdisciplinària.

Els alumnes de cicle superior han presentat el llibret aquesta setmana a la Biblioteca Carles Fontsère, on fins aquest diumenge es pot veure una exposició amb alguns dels treballs dels alumnes en el marc del projecte.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text