Música

Banyoles

El Trio Da Vinci enceta dissabte el curs musical de l’Auditori de l’Ateneu

Ràdio Banyoles

Dimarts 14 de setembre 2021 · 13:11

Joventuts Musicals obre foc a la temporada amb una de les principals formacions emergents de Catalunya de música de cambra.

Joventuts Musicals de Banyoles obre foc a la temporada musical de l’Auditori amb el concert del Trio Da Vinci aquest dissabte a l’Auditori de l’Ateneu. Fundat el 2018 entre Barcelona i París, en només tres anys el Trio Da Vinci s’ha convertit en una de les principals formacions emergents del panorama musical català. Està format per Maria Florea al violí, Marion Platero al violoncel i Àlex Ramírez al piano, tres joves músics amb experiència com a solistes i com a músics de cambra en diverses de les principals sales de concert d’Europa com la Cité de la Musique i teatre Champs Elysées de París, Concertgebouw d’Amsterdam i el Mozarteum de Salzburg, entre altres.

Inspirats i formats musicalment per alguns dels músics de cambra més destacats de les darreres dècades, el trio es va formar el 2018, esperonats per la gran complicitat sorgida entre ells i la passió que els uneix per la música de cambra.

El president de Joventuts Musicals de Banyoles, Rafel Juanola, ha explicat que des de la seva fundació han actuat a Espanya, França i Àustria. Dissabte oferiran una selecció de trios de Robert Schumann, Joaquín Turina i Maurice Ravel.

Recentment han guanyat la 14a edició del Premi BBVA de Música de Cambra Montserrat Alavedra (Terrassa), que els durà a actuar durant la propera temporada a algunes de les sales i festivals més emblemàtics del país (Palau de la Música Catalana, entre d’altres).

El concert és aquest dissabte a les 8 del vespre a l’Auditori. Les entrades valen 12 € i es poden comprar anticipadament al web Cultura Banyoles.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text