Música

El Teatre de les Comèdies interpretarà dissabte a l’Auditori ‘La Canterina’, una obra del compositor Haydn

Ràdio Banyoles

Divendres 22 de gener · 13:17

La companyia ofereix l’obra d’òpera còmica adaptada al català per tal d'optimitzar-ne la comprensió

El Teatre de les Comèdies ha organitzat per aquest pròxim dissabte la interpretació de l’obra ‘La Canterina’, una breu òpera en dos actes del compositor austríac Franz Joseph Haydn. Es tracta de la nova producció de la companyia reusenca que comptarà amb l’actuació de dues sopranos, dos tenors i dotze músics. El president de Joventuts Musicals de Banyoles, Rafel Juanola, explica que la intenció d’aquesta obra còmica és aportar un toc humorístic als espectadors.

L’obra, composta el 1766, és una caricatura de la vanitat i l’ambició dels protagonistes de l’espectacle operístic pensada com una crítica a les interioritats de l’òpera del segle XVIII. En l’obra, la jove Gasparina rep lliçons de vida d’Apollonia, la seva consellera i mare fictícia, i lliçons de cant de Don Pelagio, el seu professor i pretendent, però quan apareix Don Ettore el món de Gasparina trontolla.

El Teatre de les Comèdies va néixer a Reus amb la intenció d’apropar l’òpera en viu a nous públics, i pretén arribar a tota mena de poblacions a través de produccions adaptades al català on la interpretació musical es fa seguint criteris històrics.

Últimes entrades a la venda

La interpretació de ‘La Canterina’ serà aquest dissabte dia 23, a dos quarts de 9 del vespre a l’Auditori de l’Ateneu. Les entrades pel concert es poden comprar a través del web www.cultura.banyoles.cat i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles, a un preu de 12 €.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text