Societat

Pla de l'Estany

El Servei Comarcal de Català fa un bon balanç del curs, que ha recuperat les classes presencials

Ràdio Banyoles

Dimecres 3 d’agost 2022 · 13:42

S’ha recuperat la presencialitat dels cursos del Consorci per a la Normalització Lingüística i també de les parelles lingüístiques.
F: Servei Comarcal de Català del Pla de l'Estany
F: Servei Comarcal de Català del Pla de l'Estany

El curs 2021-2022 del Servei Comarcal de Català del Pla de l’Estany ha servit per recuperar la presencialitat dels serveis que ofereix. Aquest fet, sumat a la bona participació, fan que el balanç del curs hagi estat molt positiu. Concretament, pels cursos de català dels diferents nivells hi ha passat més de 170 alumnes, i el programa de Voluntariat per la Llengua ha comptat amb un total de 14 parelles lingüístiques.

La tornada presencial dels alumnes als diferents cursos que ofereix el Servei Comarcal de Català (SCC) del Pla de l’Estany s’ha combinat amb la formació en línia i virtual. El servei, que forma part del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), ha impartit un total de set cursos de diferents nivells i modalitats durant tot el curs. Dels més de 170 alumnes atesos, 130 han cursat alguna de les propostes formatives que s’oferia des del Servei. Durant aquest curs també s’han obert tres períodes de proves de col·locació, en les quals s’ha matriculat l’alumnat de cursos de la comarca i s’han atès les persones interessades a fer una prova de nivell en qualsevol població.

F: Servei Comarcal de Català del Pla de l'Estany
F: Servei Comarcal de Català del Pla de l'Estany

14 parelles lingüístiques

Pel que fa al programa de Voluntariat per la Llengua (VxL) que durant els dos darrers cursos es va dur a terme en línia, també ha recuperat la presencialitat de les parelles lingüístiques. La nova edició del programa es va iniciar el novembre de 2021, amb un total de 10 parelles. També s’ha dut a terme un petit grup de conversa format per una voluntària i tres aprenents, i un grup de conversa més extens organitzat en col·laboració amb Creu Roja del Pla de l’Estany que, en aquest cas, estava conduït per dues voluntàries de la mateixa entitat. Aquest darrer curs també ha servit per renovar la col·laboració de 8 entitats i establiments amb el programa i sumar-n’hi 6 de nous.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text