Estany · Medi ambient

Banyoles

El risc de sequera a Banyoles és baix i l’Estany es troba només 4 cm per sota de la cota zero

Ràdio Banyoles

Dimecres 23 de novembre · 13:55

L’Ajuntament manté converses amb l’ACA perquè s’apliqui un criteri basat en la quantitat d’aigua a la conca lacustre i no en la pluja.
L'Ajuntament vol trobar la fórmula perquè es tingui en compte la quantiat d'aigua i no entrar al decret de sequera.
L'Ajuntament vol trobar la fórmula perquè es tingui en compte la quantiat d'aigua i no entrar al decret de sequera.

L’Estany de Banyoles es troba a tan sols 4 centímetres per sota del nivell zero, que és la quantitat òptima d’aigua que ha de tenir la conca lacustre. Això vol dir que, ara per ara, el risc de sequera a la ciutat és baix. En aquest sentit, l’Ajuntament apunta que s’ha recuperat molta aigua respecte a la de l’estiu quan es va arribar a menys 20 cm. Ho explica el regidor de Medi Ambient i batlle d’aigües, Albert Tubert.

Canvi de criteri

A finals d’agost, l’alcalde ja va anunciar que s’estaven mantenint converses amb l’ACA per aplicar un criteri diferent a Banyoles que tingués en compte el nivell de l’aigua de l’Estany i no la pluviometria (és a dir, la quantitat de pluja). Tubert detalla que s’està acabant de trobar la fórmula per passar les dades i que la ciutat no entri en el decret de sequera aplicat pel govern de la Generalitat. De moment, però, no està del tot definida.

Tot plegat, mentre el govern de Pere Aragonès ha anunciat que s’aplicaran noves restriccions per sequera als àmbits del Ter-Llobregat i Darnius-Boadella. Unes mesures que entraran en vigor, en principi, aquest divendres quan s’hagi publicat la resolució al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text