Serveis Socials

Pla de l'Estany

El projecte ‘Fem ruta’ aplega una cinquantena de persones grans de Banyoles i Vilademuls que viuen soles

Ràdio Banyoles

Dijous 23 de març · 14:44

El servei ‘Fem Companyia’ de l’àrea de Benestar Social del Pla de l’Estany duu a terme periòdicament aquest programa, en què es proposa un intercanvi de germanor entre dos municipis de la comarca.
El projecte 'Fem ruta' ha celebrat 15 anys fent trobades entre veïns i veïnes de diferents municipis del Pla de l'Estany. (F: Museus Banyoles)
El projecte 'Fem ruta' ha celebrat 15 anys fent trobades entre veïns i veïnes de diferents municipis del Pla de l'Estany. (F: Museus Banyoles)

Els municipis de Banyoles i Vilademuls han viscut un dia de germanor a través del projecte ‘Fem ruta’ impulsat pel servei Fem Companyia de l’àrea de Benestar Social del Consell Comarcal. Es tracta d’un projecte que es duu a terme periòdicament amb l’objectiu de donar la possibilitat a les persones ateses pel servei, majors de 70 anys i que viuen soles, així com a la resta de persones grans dels municipis participants, de passar una jornada visitant un municipi de la comarca.

En aquesta ocasió, Banyoles ha estat el municipi amfitrió que ha rebut Vilademuls, i ha ofert una visita cultural pel Rec Major a càrrec del Museu Darder de Banyoles. A la visita, que va acabar amb un berenar al Casal Cívic, hi van participar una cinquantena de persones, el 88% de les quals eren dones.

Una de les tècniques del servei ‘Fem Companyia’, Meritxell Castro, ha valorat molt positivament l’experiència, i ha explicat que aquest tipus de trobades són una oportunitat per crear sinergies entre els veïns i veïnes de la comarca, alhora que es coneix el patrimoni del territori.

La proposta es va tancar amb un berenar al Casal Cívic de Banyoles. (F: Junts i Endavant)
La proposta es va tancar amb un berenar al Casal Cívic de Banyoles. (F: Junts i Endavant)

15 anys fent ruta

El ‘Fem ruta’ és un dels projectes que formen part del servei Fem Companyia que promou aquest tipus d’activitats per ajudar a combatre els efectes de la solitud no volguda entre la població major de 70 anys del Pla de l’Estany.

El programa es duu a terme des de fa 15 anys de setembre a juny, promovent trobades entre veïns i veïnes de diferents municipis de la comarca. El curs passat el projecte va adaptar el format per la situació de pandèmia, però aquest curs ja s’ha pogut reprendre amb normalitat.

La pròxima trobada del ‘Fem ruta’ del servei Fem Companyia portarà els veïns i veïnes d’Esponellà i Crespià de visita a Sant Miquel de Campmajor.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text