Música

Banyoles

El projecte Càntut. Cançons de tradició oral rep el Premi Alícia al Projecte Social

Ràdio Banyoles

Dimecres 22 de juny · 14:23

El guardó, atorgat per l’Acadèmia Catalana de la Música, reconeix aquelles persones o entitats per la seva tasca en l’àmbit de la música comunitària i el seu vessant social.

Menys d’un mes després d’haver estat reconegut amb el Premi Nacional de Cultura 2022, el projecte Càntut ha estat guardonat aquest dimarts amb el Premi Alícia al Projecte Social. Atorgat per l’Acadèmia Catalana de la Música, aquest premi reconeix aquelles persones o entitats per la seva tasca en l’àmbit de la música comunitària i el desenvolupament del vessant social de la música.

Impulsat pels banyolins Albert Massip i Francesc Viladiu, d’Alter Sinergies, l’objectiu principal del Càntut és recollir i difondre les cançons de tradició oral de les comarques gironines mitjançant un cançoner en línia (www.cantut.cat), un festival que té lloc el mes de novembre a Cassà de la Selva, i produccions pròpies, amb projectes que enllacen tradició i actualitat.

En declaracions a aquesta emissora, Albert Massip ha reconegut que rebre el premi Alícia els fa estar “molt contents” i els dona energia per continuar treballant en el seu projecte. Massip ha afegit que amb Càntut busquen fer una reivindicació del patrimoni immaterial amb un repertori de cançons que, assegura, cal dinamitzar i donar a conèixer a través d’un vincle social que és clau per l’èxit del projecte.

En la mateixa línia, Francesc Viladiu es mostra satisfet amb el treball que estan fent a través del projecte, i assegura que reconeixements com aquest els donen “més energia per créixer”.

El projecte Càntut. Cançons de tradició oral va néixer l’any 2012 per recollir i difondre la música popular i tradicional recordada per la gent més gran de les comarques gironines, i reivindicar així unes cançons i uns repertoris musicals lligats a la cultura catalana. Compta amb tres branques: el cançoner allotjat a www.cantut.cat, el festival que tindrà lloc a Cassà de la Selva del 18 al 20 de novembre de 2022, i les produccions pròpies. Entre elles, els sopars per cantar de l’Hostal Càntut, que tindran lloc el pròxim mes de juliol a Cornellà del Terri.

A banda del projecte Càntut, els Premis Alícia també han reconegut Rosalía, la trajectòria de Pau Riba, Les Impuxibles, Tarta Relena i Cantània, entre altres.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text