Futbol

Porqueres

El Porqueres reacciona a la sanció amb una campanya contra el racisme que rep un ampli suport

Ràdio Banyoles

Dimarts 17 de maig · 14:57

El cas ha tingut un gran ressò i tots els equips de l’entitat han fet una seguda a l’inici dels partits, amb una pancarta reivindicativa.

La sanció que va imposar la setmana passada la Federació Catalana de Futbol a la UE Porqueres per abandonar el terreny de joc denunciant un cas d’insults racistes ha tingut un gran ressò mediàtic i ha sigut molt comentat en l’entorn futbolístic català. El Porqueres ha defensat la postura des del primer moment i denuncia que la sanció és injusta i incoherent amb els missatges institucionals de respecte i integració que es llancen des de la federació.

Davant aquesta situació el club ha reaccionat ampliant la campanya contra el racisme. Aquest cap de setmana tots els equips de Porqueres han començat els partits amb una pancarta amb el lema “La UE diu prou al racisme. No callarem” i amb una sentada de mig minut per protestar per la sanció. El president del Porqueres, Marc Cuadros, ha destacat i agraït que la majoria de clubs rivals s’han sumat a la iniciativa per ajudar a ampliar el missatge.

Gran suport extern

La campanya ha rebut un ampli suport per part de la majoria de clubs de l’entorn i d’arreu del país. El cas, que el club va denunciar i que Ràdio Banyoles va explicar dilluns passat, ha saltat a tots els nivells i els protagonistes s’han pogut explicar als principals mitjans catalans, com TV3, Catalunya Ràdio i RAC1, entre altres.

Pel president del Porqueres, aquest ressò demostra “que molta gent comparteix que hi ha una injustícia al darrere” i que el problema del racisme és present a tots els camps. Per tot plegat, Cuadros ha tornat a demanar que la federació recapaciti i canviï la postura sobre la sanció imposada al club.

Empat al camp del Blanes

Pel que fa a l’àmbit estrictament esportiu, el Porqueres va empatar dissabte a 2 al camp del Blanes en la setena jornada de la lligueta d’ascens. En el primer partit després de l’episodi contra el Tossa, l’equip d’Àngel Roig va sortir descentrat i va rebre el primer gol tot just començar el matx. A l’inici de la segona part el Blanes es va posar 2 a 0, però al tram final del duel els porquerencs van reaccionar i van saber materialitzar les ocasions que van tenir al llarg del partit. Ibra va marcar el primer i Anouar va empatar a l’últim minut. Curiosament, els gols van estar signats pels dos jugadors que presumptament van rebre els insults racistes la setmana anterior. Amb l’empat el Porqueres es manté sisè, tancant el grup amb cinc punts i la setmana que ve torna a jugar a fora, en aquest cas al camp del Bosc de Tosca, líder.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text