Futbol

Porqueres

El Porqueres masculí arrenca la fase de permanència a Segona Catalana amb tot l’avantatge per no patir

Ràdio Banyoles

Dijous 23 de març · 14:49

Serà una lligueta contra el Marca de l’Ham, l’Unió Girona i el Calonge, es mantenen els punts de la primera fase i només l’últim baixarà.
El Porqueres ha acabat la primera fase de la lliga en 6a posició. (F: UE Porqueres)
El Porqueres ha acabat la primera fase de la lliga en 6a posició. (F: UE Porqueres)

El primer equip masculí de la UE Porqueres va tancar la setmana passada la primera fase de la lliga a Segona Catalana perdent per 2 a 0 contra el Torroella. Els porquerencs han acabat en 6a posició amb 27 punts i, com ja sabien des de fa setmanes, en la segona fase de la lliga disputaran la lligueta de permanència. Aquest any, a diferència de l’anterior, es mantenen els punts de la primera fase per aquest tram final, fet que dona un coixí important a la UEP.

La Federació Catalana de Futbol va sortejar la distribució de grups i els de Miànigues s’enfrontaran al Marca de l’Ham, l’Unió Girona i el Calonge per evitar el descens. El Marca de l’Ham ha sigut rival a la primera fase (8è amb 21 punts) i els porquerencs l’han derrotat en els dos partits. El Calonge i l’Unió Girona han estat 5è (35 punts) i 10 (9 punts) al grup B. Només l’últim classificat baixarà directament. 

El Porqueres té la permanència virtualment al sarró, però l’entrenador, Àngel Roig, avisa que no es poden relaxar perquè pot haver-hi descensos compensats a final de temporada i han d’evitar la penúltima posició del grup.

“Despropòsit de competició”

Àngel Roig ha reiterat les crítiques a la Federació “pel maltractament a Segona Catalana durant tres temporades”. Critica els criteris pels quals durant la pandèmia no van permetre competir; en la temporada passada els equips arrencaven sense punts la segona fase; i aquest any sí que es mantenen. A més, amb la distribució de grups i fases, els equips de Segona Catalana jugaran vuit partits menys que els de Tercera en el global de la temporada, amb descansos entremig. Per Àngel Roig “és un despropòsit de competició” i no s’estalvia crítiques.

Tornant a la fase de permanència pel Porqueres, es disputaran sis jornades i arrenquen aquest diumenge rebent l’Unió Girona al camp de Miànigues.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text