Cultura

Banyoles

El Pla Estratègic de Cultura de Banyoles arrenca públicament davant una setantena de persones

Ràdio Banyoles

Dijous 20 de gener 2022 · 14:12

S’ha exposat el marc teòric i la metodologia d’un document “estratègic i transversal” que tindrà cinc fases i ha d’estar enllestit el mes de novembre.

L’Auditori de l’Ateneu de Banyoles ha acollit aquest dimecres al vespre la presentació pública del Pla Estratègic de Cultura (PEC) de Banyoles. Era una convocatòria feta per l’Ajuntament a totes les persones interessades en definir com ha de ser culturalment Banyoles i l’exposició va anar a càrrec de dos representants de les tres empreses especialitzades en la planificació de la gestió cultural encarregades d’elaborar el Pla: e-itd, Bissap i Alisis cultural.

El regidor de Cultura, Miquel Cuenca, va destacar la importància de la necessitat de fer una planificació estratègia per definir els objectius, detectar les oportunitats i les amenaces i, sobretot, avançar-se als reptes de futur en l’àmbit cultural a la ciutat.

Els dos experts, Jaume Colomer i Marc Francesch, van desgranar el marc teòric i les directrius del pla, que ja s’ha començat a elaborar amb els treballs previs. Volen que sigui una reflexió col·lectiva sobre el sistema cultural, fent un treball transversal amb tots els agents implicats per establir els propòsits, les línies estratègiques i les accions a dur a terme en l’àmbit cultural a la ciutat.

El PEC busca garantir la continuïtat i estabilitat durant els pròxims anys en l’acció cultural a partir del consens polític, tècnic i ciutadà. Sobre les accions que es proposin, s’hauran d’anar ajustant als canvis de context i a les oportunitats i dificultats que sorgeixin.

Cinc fases i presentació el novembre

Els responsables del PEC van detallar que es faran cinc fases que inclouran la recopilació i anàlisi de la informació; la diagnosi; la planificació de l’acció; crear un sistema de seguiment i avaluació; i elaborar el document final. El calendari preveu reunions, entrevistes qüestionaris, taules transversals, grups de debat i una crida constant a la participació dels agents implicats i la ciutadania. També es faran reunions específiques amb els grups a l’oposició. La previsió és que es pugui fer la presentació del document definitiu del PEC el mes de novembre d’aquest 2022. I el compromís també és que s’aprovi oficialment pel ple de l’Ajuntament.

En els treballs previs s’han identificat 143 agents culturals susceptibles de participar en el pla, un nombre que s’anirà ampliant a mesura que avanci el procés. I també es va apuntar que el pla englobarà el període 2022-2029.

Entre la setantena d’assistents a la platea de l’Auditori s’hi van aplegar diferents regidors de l’equip de govern, regidors i persones de l’entorn dels grups a l’oposició, treballadors públics i privats de l’àmbit de la cultura i representants d’entitats i moviments culturals de la ciutat.

Es pot trobar un resum de la presentació del PEC i les seves línies estratègiques al web Cultura Banyoles. I els interessats poden enviar un missatge a l'adreça pec@ajbanyoles.org.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text