Turisme

Pla de l'Estany

El Pla de l’Estany s’adhereix al manifest Descobrir, per un model de turisme conscient i de proximitat

Ràdio Banyoles

Dimarts 6 d’abril · 14:22

Incorporar criteris de sostenibilitat en les polítiques turístiques o promoure el turisme de proximitat són alguns dels objectius que preveuen implementar.

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany va aprovar al darrer ple del 24 de març passat l’adhesió de l’ens al manifest Descobrir, per un turisme al servei del país, impulsat per la revista Descobrir Catalunya junt amb les principals entitats de turisme rural i agents turístics del país.

El document proposa impulsar un turisme conscient, que tingui un impacte global positiu sobre les destinacions. Entre els principals objectius hi ha el d’incorporar els criteris de sostenibilitat en les polítiques de turisme, promoure el turisme de proximitat, o augmentar la qualificació dels negocis turístics i substituir els llocs de treball precaris per ocupació de qualitat. També es proposen ordenar l’activitat turística per combatre la massificació, i crear una taula unitària per a la gestió de Catalunya com a destinació.

El portaveu de Sumem Banyoles, Non Casadevall, confia que no sigui només un “brindis al sol”; mentre que el portaveu de JxCat, Xavier Quer, considera que la pandèmia hauria de ser una oportunitat per encarar aquest replantejament, que fa temps que està sobre la taula.

La proposta d’adhesió al manifest s’ha fet des de la conselleria de Promoció Territorial. El conseller comarcal responsable d’aquesta àrea i alcalde de Sant Miquel, Oriol Serrà, assegura que des de l’ens es treballarà en aquesta línia, conscienciant el sector turístic de la comarca que aquest és el camí.

L’adhesió al manifest Descobrir, per un turisme al servei del país, es va aprovar per unanimitat al darrer ple.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text