Política

Pla de l'Estany

El Pla de l’Estany organitza diversos actes per la Diada Nacional de Catalunya marcada per la pandèmia

Ràdio Banyoles

Dijous 10 de setembre 2020 · 13:12

Els municipis de la comarca han preparat activitats durant el 10 i l’11 de setembre que inclouen ofrenes florals, concerts i havaneres, excursions i àpats populars.

 

La Diada Nacional de Catalunya d’aquest any estarà protagonitzada per les mesures de seguretat establertes per la pandèmia. Els municipis del Pla de l’Estany han organitzat diversos actes de celebració per l’11 de setembre.

 

Banyoles

 

Banyoles ha organitzat un acte institucional per aquest dijous 10 de setembre a les 19h amb l’alcalde de la ciutat, Miquel Noguer, i el president del Consell Comarcal, Francesc Castañer. La trobada tindrà lloc a la plaça Major, davant del monument Catalan Power on es farà una ofrena floral.

 

Porqueres

 

Els Jardins de l’Ajuntament de Porqueres seran l’escenari dels actes culturals de la diada al municipi. Al llarg del cap de setmana hi ha programades tres activitats culturals. Concretament, divendres tindran lloc les havaneres, amb el grup Retorn i dissabte el concert del grup Germà Negre. Per diumenge hi ha prevista una visita guiada al Baixador de Mata. La festivitat ha servit per reprogramar algunes de les activitats suspeses durant la passada Festa Major de Porqueres.

 

Cornellà del Terri

 

L’Ajuntament de Cornellà del Terri ha organitzat per aquest dijous a les 8 de la tarda un breu parlament i una cantada d’havaneres amb el grup Bon Retorn. La celebració serà a la pista de bàsquet de darrere l’Ajuntament i l’aforament estarà limitat.

 

Serinyà

 

Serinyà també ha organitzat una cantada d’havaneres per a la celebració de la Diada. En aquest cas amb el grup Port Bo, en una trobada que tindrà també aforament limitat. Cal reservar entrades al telèfon de l’Ajuntament al 972 59 31 28.

 

Fontcoberta

 

A Fontcoberta es farà una actuació de l’Esbart del Foment de la Sardana de Banyoles al Pavelló Municipal d’Esports del municipi. A continuació, se celebrarà un sopar groc a favor dels presos polítics i exiliats amb la intervenció de l’escriptor Matthew Tree. Per poder-hi assistir cal reservar taula per telèfon al 722 78 53 73.

 

Esponellà

 

Esponellà ha organitzat una excursió al castell, a més d’un esmorzar amb una plantada de l’estelada i un manifest. L’acte tindrà lloc a 2/4 de 10 del matí a la Plaça 1 d’octubre.

 

Palol de Revardit

 

A les 10 del vespre se celebrarà un concert de la cantautora Laia Llach a Palol de Revardit. Per poder assistir a aquest acte de la Diada al municipi cal recollir l’entrada anticipada trucant a l’Ajuntament al 972 59 44 48.

 

Crespià

 

El municipi de Crespià ha suspès l’habitual sopar del 10 de setembre per la celebració de la Diada Nacional de Catalunya. L’Ajuntament segueix les instruccions del Departament de Salut de la Generalitat per la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de la Covid-19.

 

Camós

 

Camós ha organitzat una cantada d’havaneres a càrrec del grup Terra En Dins a la Plaça de l’Ajuntament. L’acte que començarà a les 21.30h inclourà també servei de bar.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text