Medi ambient

Pla de l'Estany

El Pla de l’Estany disposarà d’una oficina comarcal de Transició Energètica

Ràdio Banyoles

Dimecres 22 de juny 2022 · 14:02

Ha de servir d’impuls perquè els municipis de la comarca tirin endavant projectes relacionats amb la millora i eficiència energètica, i va obtenir la millor puntuació en el procés de selecció convocat per la Diputació.

El Consell Comarcal està enllestint els tràmits per disposar d’una oficina de Transició Energètica, que s’ubicarà a una de les masoveries de la seu de Can Puig de la Bellacasa. El nou servei servirà per tirar endavant i promoure projectes ja previstos i de futur relacionats amb la transició energètica a la comarca.

L’oficina formarà part de l’àrea de Promoció Territorial i té la voluntat d’aconseguir ampliar la capacitat de producció d’energia renovable al Pla de l’Estany de cara a l’any 2030. A més, d’entre els objectius també destaquen el de facilitar la feina d’administracions, particulars i empreses en aquest àmbit i coordinar i dinamitzar diferents sectors promocionant projectes d’energies renovables i mobilitat sostenible, tenint en compte les capacitats i realitats de cada municipi. El conseller comarcal de Promoció Econòmica, Oriol Serrà, assegura que ha de ser una eina útil d’assessorament i gestió no només per als ens públics sinó també per a les empreses i particulars que vulguin tirar endavant projectes en aquesta línia.

El Pla de posada en marxa de l’Oficina proposa sis línies de treball que engloben una vintena d’accions a desenvolupar en els pròxims anys. Entre aquestes destaca l’inici del projecte del Parc Solar Fotovoltaic a l’abocador de Puigpalter, una infraestructura que ha de permetre generar l’energia equivalent al consum de l’enllumenat públic de tota la comarca i que des del Consell es treballa perquè aquesta energia verda també repercuteixi en benefici del territori.

El projecte d’oficina de transició energètica del Consell Comarcal del Pla de l’Estany va rebre la puntuació més alta en el procés de selecció convocat per la Diputació de Girona, que destinarà un tècnic a la comarca per a dur a terme aquestes tasques. Per altra banda, el Consell està pendent de la resolució d’una altra subvenció, en aquest cas de l’estratègia SOLARCAT, de l’Institut Català d’Energia de la Generalitat de Catalunya, per finançar un altre tècnic per a l’Oficina durant dos anys.

En els últims anys, el Consell ha fet una inversió important en temes d’estalvi energètic, així com ha treballat perquè els 11 municipis de la comarca s’integressin en el pla d’Acció per l’energia Sostenible i el Clima (PAESC). A més, des de l’ens està previst invertir fins a 150.000 euros en els pròxims anys per a la millora energètica dels seus equipaments.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text