Societat

Pla de l'Estany

El Pla de l’Estany commemora el Dia Internacional contra la Violència envers les Dones constatant l’augment de casos

Ràdio Banyoles

Dijous 25 de novembre 2021 · 14:43

El SIAD ha atès un 50% més de consultes i creix la detecció de violències sexuals. Institucions i entitats s’han sumat al 25-N amb reivindicacions a través de les xarxes i l’acte principal serà a Porqueres.

El Pla de l’Estany commemora aquest dijous el Dia Internacional contra la Violència envers les Dones amb propostes i activitats arreu de la comarca i que s’allargaran durant els pròxims dies. Entitats i institucions han expressat el seu rebuig a la violència masclista amb reivindicacions a les xarxes socials.

Aquest dijous al matí s’ha dut a terme l’acte institucional davant l’Ajuntament de Banyoles amb la lectura del manifest per part de l’alcalde, Miquel Noguer, i la regidora de Benestar Social, Ester Busquets. A l’acte hi han assistit una cinquantena de persones que s’han concentrat al voltant de l’edifici municipal.

La regidora i consellera de Benestar Social, Ester Busquets, ha remarcat durant la lectura del manifest que només teixint aliances i complicitats es podrà construir un teixit comunitari i una xarxa de recursos que siguin font de salut i qualitat de vida per totes les dones i col·lectius oprimits de la societat. Busquets ha acabat el discurs remarcant la necessitat de vincles segurs per una vida lliure de violències masclistes.

Augmenten les dades d’atenció a les dones

Paral·lelament, Busquets ha destacat que enguany s’han fet 108 atencions a través del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) amb un 18% més d’altes i un 16% menys de baixes. La regidora també ha destacat que s’han registrat 18 baixes per fi de tractament que suposen que les víctimes han pogut sortir del nucli de violència.

Augmenten els casos a la comarca

Respecte a les dades a la resta de la comarca, s’ha produït un increment del 29%, amb un 60% de casos atesos de violència masclista enfront del 45% del 2019, un creixement important. Per ordre de casuística, les violències múltiples han estat la principal causa d’atenció, seguides de les violències sexuals que també van a l’alça i les psicològiques. En total, s’han fet 953 entrevistes, 310 que l’any passat quan se’n van fer 643.

Xarxa Feminista del Pla de l’Estany

El plat fort de les propostes de la Xarxa feminista del Pla de l’Estany serà aquest dijous a les 19 h de la tarda davant la Biblioteca de Porqueres on es farà l’acte reivindicatiu contra les violències masclistes, amb la lectura del manifest i posteriorment una performance. La ubicació ha estat escollida per recordar la víctima de violència masclista que va ser assassinada el passat mes de juny al municipi.

Sant Miquel de Campmajor

Per la seva banda, l’Ajuntament de Sant Miquel de Campmajor ha convocat a la població a un acte a les 18 h de la tarda per fer 2 minuts de silenci i encendre espelmes com a mostra de rebuig contra les violències masclistes.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text