Societat

Pla de l'Estany

El Pla de l’Estany commemora el 5è aniversari de l’1-O amb actes a diferents municipis

Ràdio Banyoles

Divendres 30 de setembre · 14:36

Òmnium Cultural ha organitzat una nova edició de Llums de llibertat aquest divendres a Porqueres, i Esponellà recorda la irrupció de la Guàrdia Civil amb un dinar popular.

Diferents municipis de la comarca han organitzat actes per commemorar el 5è aniversari del referèndum de l’1-O, que es compleix aquest dissabte.

Igual com els últims anys, Òmnium Pla de l’Estany ha organitzat una nova edició de Llums de llibertat, aquest any a la plaça Major de Porqueres. Concretament, s’ha programat l’espectacle de llums i dansa aèria ‘FAR’, a càrrec de la Companyia Estampades. Seguidament, el grup local de Camós Udols de Llop animaran la nit, que anirà acompanyada de rom cremat per a tothom.

La vicepresidenta d’Òmnium, Rocío Abelenda, ha detallat que es tracta de promoure la cultura i alhora recordar aquell 1 d’octubre com un “punt de llum” en la situació que estem vivint actualment.

L’acte s’ha programat per aquest divendres, per no contraprogramar altres activitats de commemoració de l’1-O a la resta del territori. A diferència d’altres anys, que Llums de llibertat s’havia fet a Banyoles, enguany s’ha traslladat a Porqueres per descentralitzar les propostes d’Òmnium a altres municipis, i l’objectiu és que sigui un acte multitudinari.

1-O als municipis

Altres municipis del Pla de l’Estany també han organitzat actes commemoratius del 5è aniversari de l’1-O.

A Cornellà del Terri, en el marc de la Fira de l’All, es farà un acte institucional a les 11 h a la plaça 1 d’octubre, amb la presència de Joaquim Forn.

A Fontcoberta, recordant el lema ‘Ni oblit ni perdó’, es farà una ruta amb cotxe per Fontcoberta i Vilavenut per renovar totes les estelades. La trobada serà a les 11 h al pavelló de Fontcoberta, i acabarà amb un vermut popular.

Finalment, a Esponellà, un dels municipis de la comarca que van resultar més represaliats aquell 1 d’octubre de 2017, amb la irrupció de la Guàrdia Civil a l’Ajuntament, ha organitzat un dinar popular a la plaça 1 d’octubre del municipi.

Des de l’ANC del Pla de l’Estany també recorden els actes centrals que s’han organitzat per commemorar el 5è aniversari del referèndum, amb l’acte central dels Consells locals per la República, aquest divendres a Sant Julià de Ramis, i dissabte a la tarda a la plaça Sant Jaume de Barcelona.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text