Música

Camós · Fontcoberta · Palol de Revardit · Sant Miquel de Campmajor

El Pla de l’Estany acollirà el festival itinerant ‘Recòndit’ que unirà música, natura i esport

Ràdio Banyoles

Dijous 15 d’abril · 14:29

La cita oferirà concerts a Camós, Fontcoberta, Palol de Revardit i Sant Miquel de Campmajor precedits d’activitats de descoberta de l’entorn.

Aquest dijous al migdia s’ha presentat el Recòndit, el nou festival cultural del Pla de l’Estany que es farà durant quatre diumenges en diversos petits municipis de la comarca entre els mesos de maig i juny. La proposta, impulsada per la promotora gironina La Tornada, vol unir música, natura, esport i territori amb concerts i activitats per a tots els públics en entorns únics de Camós, Fontcoberta, Palol de Revardit i Sant Miquel de Campmajor.

La proposta, tal com ha explicat el director artístic del festival, Pau Planas, busca descentralitzar l’oferta cultural de les grans capitals i reivindicar el territori.

La cita tindrà quatre jornades amb concerts a dos quarts d’1 del migdia precedits per activitats matinals de descoberta de l’entorn. Camós acollirà la primera jornada el dia 2 de maig amb una visita guiada a la vila romana de Vilauba i concert del bateria d’Els Pets Joan Reig a l’ermita de Santa Magdalena de Noves.

El dia 16 de maig serà el torn de Fontcoberta, amb una ruta en Burricleta i concert de la cantautora Anaïs Vila. El 30 de maig l’activitat arribarà a Palol de Revardit amb una marxa nòrdica amb la ruta dels soldats de Salamina, exposició de Jordi Bosch ‘Barraca’ al Castell i concert dels valencians Mireia Vives i Borja Penalba. L’última jornada serà a Sant Miquel de Campmajor el 13 de juny amb un passeig sensorial per conèixer i connectar amb la natura i el concert anirà a càrrec del madrileny Pedro Pastor.

Es tracta de combinar experiències obertes a tots els públics i integrades al territori amb propostes de cançó d’autor intimistes.

Totes les activitats es faran complint amb els protocols i mesures dictades pel Procicat davant la pandèmia. Els concerts tindran entrada gratuïta amb reserva prèvia i les activitats valdran entre 12 i 25 euros, excepte la visita a Vilauba que també serà gratuïta. L’aforament inicial pels concerts serà de 100 persones i les activitats seran més limitades. Ja es pot consultar la programació i fer les reserves prèvies al web del Festival.

Bona rebuda al territori

A la presentació hi han intervingut també Alex Esteba, regidor de cultura de Camós, Mercè Juanola, regidora de cultura de Fontcoberta, Jordi Xargay, alcalde de Palol de Revardit i Susanna Reixach, tinent d’alcalde de Sant Miquel de Campmajor. Tots han coincidit a celebrar la iniciativa, la seva visió transversal i la importància de fomentar la cultura, tant afectada per la pandèmia.

El Festival Recòndit neix amb una clara visió de futur i l’objectiu d’anar ampliant l’oferta i les localitzacions en pròximes edicions.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text