Cultura

Banyoles

El Pla de Cultura de Banyoles ajorna la presentació prevista per aquest divendres

Ràdio Banyoles

Divendres 20 de gener · 13:38

S’estan enllestint els últims detalls d’aquest document estratègic de Cultura de la ciutat, que l’Ajuntament preveu poder presentar públicament en les pròximes setmanes.

L’Ajuntament de Banyoles ha ajornat la presentació del Pla Estratègic de Cultura (PEC), prevista per aquest divendres. El document es va començar a redactar ara fa un any, a partir de diverses trobades participatives, i en aquest moment encara la recta final. Els terminis previstos, però, no s’han complert, i la presentació de les conclusions i el document final, que en un primer moment havia de ser el novembre passat, encara haurà d’esperar uns dies.

El regidor de Cultura de Banyoles, Miquel Cuenca, ha destacat que es tracta d’un document estratègic, el primer d’aquestes característiques de què disposarà la ciutat, i en aquest sentit afirma que s’han donat més temps prioritzant “la utilitat del pla a la rapidesa” en què es presenti. Cuenca ha detallat que queda acabar de rematar alguns continguts, en un tram final de reflexió que reconeix que s’ha allargat més del previst, però assegura que en les pròximes setmanes s’anunciarà una nova data.

I és que l’àrea de Cultura està immersa en diferents processos d’elaboració de plans estratègics. En paral·lel al Pla de Cultura, s’està redactant el Pla Especial del Monestir i el Pla Funcional de la Biblioteca, i recentment s’ha anunciat l’acord de cessió a l’Ajuntament de la col·lecció d’art de Jordi Gimferrer, que s’haurà d’exposar a Can Tarradas.

Aquesta última qüestió, però, ja fa temps que s’està treballant des de la regidoria i, segons el regidor, encaixarà perfectament amb el PEC perquè donarà resposta a una de les necessitats detectades pel document, com és la d’intervenir en l’àmbit de les arts plàstiques i visuals.

En un primer moment, el Pla Especial de Cultura de Banyoles (PEC) havia d’estar enllestit i aprovat el mes de novembre passat. Abans de l’estiu es va fer el procés participatiu i consultiu de diagnosi i anàlisi de la realitat cultural de la ciutat, a través de reunions, enquestes i trobades amb els agents culturals, la ciutadania i representants dels diferents partits polítics. La redacció final ha anat a càrrec d’un equip format per les empreses e-itd, Bissap i Alisis Cultural.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text