Música

Banyoles

El pianista Moisés P. Sánchez oferirà tres concerts a Banyoles en la residència artística a l’Auditori de l’Ateneu

Ràdio Banyoles

Dilluns 23 de gener · 14:04

El primer concert del 13è artista resident de l’equipament serà el 18 de febrer en format trio i hi haurà dos concerts més al maig i a la tardor.
La residència artística de Moisés P. Sánchez a l'Ateneu s'ha presentat aquest dilluns als mitjans.
La residència artística de Moisés P. Sánchez a l'Ateneu s'ha presentat aquest dilluns als mitjans.

El pianista, compositor i productor musical Moisés P. Sánchez serà el 13è artista resident de l’Ateneu - CMEM de Banyoles, agafant el relleu al quartet de saxofonistes Kebyart Ensemble. Durant aquest 2023, el músic oferirà fins a tres concerts a l’equipament, que arrencaran aquest febrer amb la proposta ‘Bach (Re)inventions’, en què recrea les quinze Invencions per a teclat de Bach; continuaran el 7 de maig amb la presentació de ‘Dedication II’; i es tancarà el 23 de setembre amb ‘Cancioneros’, junt amb la veu de Cristina Mora.

Amb un llenguatge propi ple de vitalitat i originalitat, les creacions de Moisés P. Sánchez trenquen fronteres entre els diversos gèneres musicals i sorprenen tant en la improvisació, com els arranjaments i l’harmonia.

Durant la roda de premsa de presentació de la residència, el músic ha assegurat que és un honor poder actuar per primera vegada i en tres ocasions a l’Auditori de Banyoles, i ha detallat que presentarà tres projectes que representen un ampli espectre de la seva música.

Si en altres ocasions la residència artística de l’Ateneu ha servit per descobrir propostes emergents, en aquesta ocasió es tracta d’un dels músics referents del panorama jazzístic actual. El president de Joventuts Musicals de Banyoles, Rafel Juanola, ha destacat que la residència artística és “l’esquelet” de la programació cultural de l’Ateneu, i permet establir una connexió entre els artistes i el públic que difícilment s’aconsegueix amb un únic concert.

En la mateixa línia, el regidor de Cultura de Banyoles, Miquel Cuenca, ha remarcat la qualitat i la coherència de les propostes programades, que al llarg dels anys han permès detectar o descobrir artistes en un moment “especial” de la seva carrera.

Les entrades per als dos primers concerts de Moisés P. Sánchez a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles ja es poden comprar al web www.cultura.banyoles.cat i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament. El tercer i últim concert s’inclourà en la programació de tardor-hivern de Cultura Banyoles.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text