Cicles Formatius

Banyoles

El pavelló de la Farga acull la segona jornada de cicles formatius per orientar l’alumnat de 4t d’ESO

Ràdio Banyoles

Dimarts 21 de març · 13:43

Està obert a joves, famílies i empreses, que poden conèixer els 19 cicles formatius que ofereixen els tres instituts del Pla de l’Estany.
Durant el matí, un 450 alumnes de 4t d'ESO hauran passat pel pavelló de la Farga.
Durant el matí, un 450 alumnes de 4t d'ESO hauran passat pel pavelló de la Farga.

La comunitat educativa de Banyoles es dona cita aquest dimarts al pavelló de la Farga en la segona jornada de cicles formatius que organitza l’Ajuntament de Banyoles i els Serveis d’Educació del Pla de l’Estany, amb la col·laboració dels instituts Pere Alsius, Pla de l’Estany i Josep Brugulat. La idea és mostrar l’oferta de formació professional que hi ha a la ciutat per tal d’orientar l’alumnat de la comarca, especialment el de 4t d’ESO. Està previst que durant el matí passin pel pavelló més de 450 alumnes de 4t d’ESO, i a la tarda també estarà obert a famílies, joves i empreses.

En total, els tres instituts del Pla de l’Estany ofereixen fins a 19 cicles formatius: deu de grau superior, set de grau mitjà, un Itinerari Formatiu Específic (IFE) d’Auxiliar de manteniment d’instal·lacions esportives i un Programa d’Inserció Professional (PIP) d’Auxiliar de vivers i jardins. L’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha destacat l’àmplia oferta d’educació professional a la ciutat i la comarca, i assegura que aquesta jornada és una bona iniciativa per orientar l’alumnat en el seu futur educatiu i professional. En aquest sentit, recorda que els cicles formatius són una via molt vàlida i experiencial d’accés a la universitat.

Els diversos centres educatius de la ciutat han presentat la seva formació per a joves.
Els diversos centres educatius de la ciutat han presentat la seva formació per a joves.

A banda dels estands dels 19 cicles que ofereixen els tres instituts de la comarca, al pavelló també s’hi pot trobar informació dels serveis municipals que assessoren els joves en l’àmbit laboral i de lleure, com l’Oficina Jove Cal Drac o el Servei d’Ocupació Municipal, entre altres. A més, també hi ha un espai en què alguns alumnes de cicles formatius comparteixen la seva experiència amb el públic assistent.

Miquel Noguer ha explicat que al llarg del matí el pavelló ha rebut la visita dels alumnes de 4t d’ESO dels diferents instituts, i a la tarda el pavelló també estarà obert a les famílies i a la ciutadania que hi estigui interessada.

A les 6 de la tarda, en el marc de la jornada, s’ofereix la xerrada adreçada a les famílies ‘I després de l’ESO, què? FP com una alternativa de futur’, a càrrec dels caps d’estudis dels cicles formatius dels diferents instituts.

Es tracta de la segona edició de la jornada de cicles formatius del Pla de l’Estany i la idea és que la proposta tingui continuïtat els pròxims cursos.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text