Municipal

Banyoles

El pas de La Volta genera divisió d’opinions entre govern i oposició al ple de Banyoles del mes de març

Ràdio Banyoles

Dijous 1 d’abril · 14:41

Mentre que el govern en fa una valoració positiva en general, l’oposició lamenta que no era el moment oportú, així com l’incivisme i un cert punt d’improvisació.
F: Esports Banyoles
F: Esports Banyoles

La contrarellotge de la Volta Ciclista a Catalunya ha estat un dels punts de debat del plenari del mes de març i ha generat opinions contraposades entre el govern i els grups de l’oposició. El tema s’ha abordat després que el regidor de Convivència i Progrés, Quim Fernández, ha llegit al ple un missatge d’un veí on es narren alguns dels incidents a la carretera C-66 pels talls de la prova.

El govern ha fet una valoració positiva del pas de la Volta per Banyoles, que ha de permetre la difusió en l’àmbit esportiu i també de ciutat. El regidor d’Esports, Jordi Congost, ha lamentat alguns problemes afegits a la mobilitat a la rotonda de Canaleta, però ha apuntat que els incidents es van resoldre tan bon punt es van detectar.

Crítiques de l’oposició

Per la seva banda, els grups de l’oposició s’han mostrat més crítics amb l’esdeveniment i han assenyalat alguns dels punts més febles. Concretament, el portaveu d’ERC-Junts per Banyoles, Jaume Butinyà, ha apuntat que en un context de pandèmia com l’actual “no era el moment oportú” per celebrar la cita a la ciutat. Butinyà ha lamentat els problemes de mobilitat, així com el poc marge d’informació amb què s’ha informat la ciutadania i l’oposició.

En la mateixa línia, el regidor de Convivència i Progrés, Quim Fernández, ha afirmat que no estan segurs de si convenia o no fer la prova donada la situació de pandèmia. Finalment, el regidor de Sumem Banyoles, Non Casadevall, ha demanat una actualització de l’estudi que va realitzar l’Ajuntament sobre esdeveniments com la Volta i ha recordat que cal tenir cura de la imatge que es projecta com a ciutat pel que fa a l’incivisme i als residus.

L’oposició també ha sol·licitat a l’equip de govern informació sobre les condicions del conveni entre la Volta ciclista i el municipi. Des del govern s’ha apuntat que s’han fet càrrec d'un cànon d’uns 5.000 € i també una despesa de 6.250€ més IVA pel pont al passeig Mossèn Constants.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text